Klart for spansk finale

spania(Oppdatert) Fredag 19. februar er det klart for den nasjonale finalen i Destino Eurovision . Tre artister skal kjempe om hvem som skal delta for Spania i Eurovision Song Contest og hvilken melodi som skal representere landet.

Gjennom to såkalte gallaer og en semifinale ble det tilslutt avgjort gjennom juryvalg og telefonstemmer fra TV-publikum hvem som gikk til finalen og spania valgte Melissa, Lucia Pérez og boybandet Auryn.

Fredag får vi også for første gang høre de ni utvalgte melodiene som en ekspertjury har plukket ut blant de over 1000 innsendte bidragene.  Hver artist skal synge en medley av tre sanger og juryen skal ut i fra dette velge tre melodier, en for hver artist. Deretter er det opp til det spanske folk å velge hvilken artist og melodi som skal representere landet i ESC. Spansk TV melder også at det ikke vil være noen jokere med i fredagens show.

Nedenfor kan du se hvilken sanger den enkelte artist skal framføre. Man ser straks at den spanske finalen igjen er godt representert med svenske opphavsmenn på tekst og melodisiden.  Det kjennes unektelig litt merkelig at Spania med sitt rike musikkliv år etter år ser seg nødt til å velge så mye svensk i Eurovision Song Contest, spesielt når de svenske bidragene har plassert landet langt nede på finalelisten.

Du kan høre smakebiter av låtene her:


Auryn:

“El sol brillará”  (Rafael de Alba)

“Evangelyne” (Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius og Kristin Molin)

“Volver” (Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck og Christina Schilling)

Lucia Pérez:

“Abrázame”  (Antonio Sánchez-Ohlsson og Thomas G:son)

“C’est la vie! It’s all right!»  (W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, P. Andersson og M. Lindberg)

“Que me quiten lo bailao”  (Rafael Artesero Herrero)

Melissa:

“Diamonds”  (Nestor Geli, Susie Päivärinta og Pär Lönn)

“Eos”  (Jesús Cañadilla og Alejandro de Pinedo)

“Sueños rotos”   (Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck og Christina Schilling)

Som gjesteinnslag i den spanske nasjonale finalen vil den britiske gruppa Blue opptre sammen med Albert Hammond, Daniel Diges og Solé Gimmenez.

Anne Irgatiburu og Daniel Diges vil som de så glimrende har gjort i gallaene og semifinalen lede Destino Eurovision og finalen sendes som vanlig fra St. Cugat Studio i Barcelona.

TVE viser som tidligere sendingen på webcast og på TVE International kl 22.15 CET

 

Kilde: rtve.es

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien