Spania valgte Lucia Pérez til Düsseldorf

spaniaDen spanske finalen i Destino Eurovision gikk av stablen i går kveld til stormende jubel fra publikum i et fullsatt studio i St. Cugat i Barcelona.  Anne Irgatiburu ledet showet på en sprudlene og profesjonell måte godt assistert av en hyperaktiv Daniel Diges.

De tre artistene Melissa, Lucia Perez og boybandet Auryn sang følgende melodier:

Auryn:

“El sol brillará” (Rafael de Alba)

“Evangelyne” (Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius og Kristin Molin)

“Volver” (Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck og Christina Schilling)

Lucia Pérez:

“Abrázame” (Antonio Sánchez-Ohlsson og Thomas G:son)

“C’est la vie! It’s all right!» (W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, P. Andersson og M. Lindberg)

“Que me quiten lo bailao” (Rafael Artesero Herrero)

Melissa:

“Diamonds” (Nestor Geli, Susie Päivärinta og Pär Lönn)

“Eos” (Jesús Cañadilla og Alejandro de Pinedo)

“Sueños rotos” (Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck og Christina Schilling)


Mens juryen valgte ut tre melodier, en for hver artist til en superfinale, underholdt den britiske gruppa “Blue” og en av dommerene, Sole Jimenez. Sole er en velkjent spansk artist med en lang meritliste mens boybandet «Blue» gjør comeback og skal reprentere Storbritannia i ESC. «Blue»s melodi bør være bedre enn det de presenterte her om de skal komme noen vei i finalen for dette var direkte kjedelig. Men vokalmessig holder de ennå mål.

Juryen kom til slutt fram til tre meget gode bidrag til superfinalen. Melodiene var “Eos” med Melissa, “Que me quiten lo bailao” med Lucia Pèrez og “Volver” med Auryn.

Artistene fikk så mulighet til å framføre sine bidrag igjen mens det spanske folk stemte på telefon og sms om hvilket bidrag som burde representere landet i ESC. Det var også tid til litt mere underholdning, denne gangen med sangeren Albert Hammond, som også satt i juryen og programlederen Daniel Diges.

Så var det tid for å åpne konvolutten og Anne Irgatiburu kunne gledestrålende meddele at det var Lucia Pérez og melodien “Que me quiten lo bailao” som får æren av å reise til Düsseldorf. Spania har med dette fått en verdig representant og melodi i finalen. Melodien er av den sangbare og dansbare sorten og vil nok sette mange i stemning med sitt enkle refreng.


escNorge ønsker Spania lykke til i den internasjonale finalen i Düsseldorf.

Kilde: rtve.es


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien