Haba-feber i Norge!

Selv ikke Lady GaGa har klart å slå henne. «Haba Haba» topper både Spotify, Wimp, iTunes… og ikke minst de offisielle listene på VG:

Det er ingen tvil om at Stella Mwangi og «Haba Haba» er i ferd med å bli en sommerlig favoritt i vinterkulda!

habahabacover

Vi skal ikke så mange årene tilbake da MGP-låter, og ikke minst vinnermelodiene, nesten var en kuriositet på listene. Etter et lite oppblaff rundt tusenårsskiftet, begynte først flaggene å røre seg igjen med WigWams seier i 2005. Siden da har kun Christine Gulbrandsen og Guri Schanke av våre hjemlige vinnere uteblitt fra de gode høydene på listene.

Også fjorårets «My Heart Is Yours» gjorde helt ok i salgstall, selv om den ikke klarte å danke ut fjoråets store MGP-slager «Yes Man» (Bjørn Johan Muri).

«Haba Haba» har tydelig truffet noe i folket, selv om debatter og fora nok viser at Stella nok har levert en elsk-hat låt. Enten liker man den eller ikke.  Listeplasseringene taler vel derimot for seg selv, og det er vel nesten intet annet land i verden utenom Norge hvor en annen låt har utkonkurrerert Lady Gagas «Born This Way».

Det skal bli spennende å se hvor lenge feberen varer. Stella bør ha større forutsetninger for å håndtere mediene bedre enn slik Didrik Solli-Tangen til tider håndterte oppmerksomheten på i fjor.

I tillegg har Stella helt rettferdig fått stor sympati hos det norske folk, etter en viss Høyre-politikers noe ugjennomtenkte uttalelser i starten av denne uka….

Mye ligger til rette for en ordentlig Haba-vår i Norge!

stellascenemgp

PS!

Selv om flere andre av årets MGP-bidrag også har besøkt listene, er det kun The BlackSheeps som etter finalen har gått inn på VG-lista. MGP-albumet selger foreløpig noe dårligere enn i fjor, mens derimot Sie Gubba har fått sitt virkelig store gjennombrudd med «Alt du vil ha», som etter fire uker i salg stadig er blant landets mest solgte album.
  Link: Se Stella i «Skavlan» fredag (NRK)

  Kilder: VG, NRK, IFPI. Bilde: NRK

  Del:
  Relaterte artikler
  Malmø
  2024: Alle låtene
  Intervjuer
  2024: Bekreftede land
  Vi teller ned til Eurovision 2024
  Dager
  Timer
  Minutter
  Utforsk historien