Sanremo: Finale i kveld i Teatro Ariston

italiaI går kveld var det duket for utdeling av prisen «Årets Nykommer» i Sanremo. På den fjerde kvelden, i kamp med de tre andre artistene fra gruppen med «Giovanni Preformers» vant Raphael Gualazzi med sin selvskrevne melodi «Follia d’amore». Ikveld går teppet opp for finalen i Festival di Sanremo.

Den siste kvelden i festivalen, hvor de etablerte artistene får presentere seg og sine sanger, har det blitt gjort plass til en konkurranse og finale for nykommene artister. Denne vant altså Rapahel Gualazzi i går og han får derfor lov til å framføre sin melodi en gang til i den store finalen i kveld. Raphael er for øvrig 29 år, kommer fra Urbino og har en forkjærlighet for jazz og blues, noe hans selvskrevende vinnermelodi vitner om.

De etablerte artistene måtte i går i gjennom en runde med duetter og etter telefon og sms avstemming fra publikum røk artistene Max Pezzali og Tricarico ut. Det betyr at det er følgende artister som stiller på start streken i finalen i kveld:

La Crus

Giusy Ferreri

Davide Van De Sfross

Luca Madonia m/ Franco Battiato

Nathalie

Anna Tatangelo

Modá and Emma

Albano

Roberto Vecchioni

Luca Barbarossa and Raquel del Rosario

I tillegg til programleder Gianni Morandi og hans to vakre kvinnelige medhjelpere Elisabetta Canalis og Belen Rodriguez stiller også Luca og Paolo opp som presentatører på Teatro Anistons imponerende scene.

Kveldens første plass går til den 61. vinneren av Festival di Sanremo, en festival som er forløperen til Eurovision Song Contest. Italia er tilbake i konkurransen som en av de fem store. Dvs at italia, pga RAIs økonomiske bidrag til konkurransen, alltid vil ha en fast plass i finalen.

Før vinneren av Sanremo festivalen offentliggjøres vil RAI opplyse hvilken artist og eventuelle melodi som skal representere Italia i ESC 2011. Vinneren kan komme fra gruppen av nykommene artister så vell som fra gruppen med etablerte artister. Er ikke melodien til den utvalgte artisten god nok, har man mulighet til å velge en ny melodi.

Kveldens sending starter som vanlig kl 2110 CET og vises på RAI UNO og på RAI International.

sanremo2011logo

Kilde: escDaily.com, esctoday.com

 Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien