Malmö vertskap for siste heat i Melodifestivalen

sverigeLørdag avholdes den fjerde og siste delfinalen i årets Melodifestival i Malmö. De to siste direktebillettene til Globen skal deles ut, og vi vil samtidig få komplettert hele startfeltet i Andra chansen i Sundsvall neste lørdag. Blant deltakerne i Malmö arena finner vi både velkjente popgrupper, erfarne dansbandsartister, Melodifestivalgjengangere og spennende nykommere.

Sendingen vises på SVT1 lørdag kl. 20.00, og kan også sees på nett via SVT Play til samme tidspunkt.

To av artistene har deltatt tidligere, mens hele seks gjør sin debut i konkurransen. To bidrag fremføres på svensk, etter at Lasse Stefanz har gått tilbake til sin svenskspråklige tekst, mens seks låter synges på engelsk. 


1. Melody Club – The Hunter

melodyclubsmallBandet Melody Club ble dannet i år 2000 og består for tiden av fire medlemmer som alle kommer fra byen Växjö. De har gitt ut fem studioalbum og en haug med singler, og har i mange år vært suksessfulle på den svenske Trackslistan. De opptrer i Melodifestivalen for første gang med en kjapp, el-gitarbasert poplåt med innslag av falsettsang, som bandet fremfører omgitt av store sjakkbrikker på scenen.


2. Julia Alvgard – Better Or Worse

juliaalvgardsmallJulia Alvgard er den andre av artistene som gikk videre fra webjoker-konkurransen i november. Hun er delfinalens mest ubeskrevne blad, men har blant annet ett års sangutdannelse i bagasjen. Bidraget hennes er en moderne, midtempo elektronika-basert poplåt med en scenedekor som blant annet inkluderer store, blåfrynsete prøverom som beveger seg i takt med musikken…


3. Lasse Stefanz – En blick och nånting händer

lassestefanzsmallLasse Stefanz er et av Sveriges mestselgende danseband og har eksistert helt siden 1967. De har i en årrekke herjet Svensktoppen med slagere som De sista ljuva åren, Oh Julie og Låt en morgon vakna. Seksmannsbandet med vokalist Olle Jönsson i spissen debuterer nå i Melodifestivalen med en typisk mid-tempo dansbands-countrypoplåt som bringer tankene hen til gode, gamle Roy Orbison-klassikere.


4. Linda Pritchard – Alive

pritchardsmallLinda Pritchard deltar for andre år på rad, etter at hun røk ut i delfinalen i fjor med poplåten You’re Making Me Hot Hot Hot. Hun er tidligere Idol-artist og har en lang karriere som korist bak seg, blant andre for selveste Celine Dion. Lindas bidrag i år er en mektig powerballade som stiller store krav til stemmen hennes, og som hun fremfører delvis ute på en liten catwalk fremme på scenen.


5. Anders Fernette – Run

andersfernettesmallAnders Fernette er kjent i Sverige for å være den første vinneren av dokusåpe-programmet Fame Factory tilbake i 2003, men da med etternavnet Johansson. Hans opprinnelige bidrag Don’t Stop ble diskvalifisert, men Fernette fikk sjansen til å stille med en annen låt, og endte da opp med Run, en moderne poplåt med tungt beat, som på scenen fremføres med blant andre to dansere som svinger seg i tau fra taket.


6. Linda Bengtzing – E’ det fel på mig?

lindabengtzingsmallLinda Bengtzing er en velkjent sanger, programleder og musikalartist i Sverige, og er et kjært ansikt for mange schlagerfans etter sine tre tidligere opptredener i Melodifestivalen. Hennes beste resultat var en femteplass med Hur svårt kan det va’ i 2008, og Linda holder seg i samme musikalske landskap også med årets bidrag, som er en up-tempo gla’schlager der hun synger om at når det gjelder kjærlighet virker gresset ofte grønnere på den andre siden.


7. Nicke Borg – Leaving Home

nickesmallNicke Borg debuterer i Melodifestivalen, men er en rutinert artist etter en årrekke som vokalist i rockebandet Backyard Babies. Nå som bandet har tatt en pause, har Nicke benyttet sjansen til å prøve seg som soloartist. Hans bidrag er en midtempo rockeballade der han benytter sjansen til å strippe av seg jakken og vise frem alle tatoveringene sine midtveis i låten.


8. Love Generation – Dance Alone

lovegenerationsmallJentebandet Love Generation består av Mikaela, Cornelia, Charly Q og Melanie, alle i alderen 17 til 22 år. Gruppen ble satt sammen våren 2010 etter en lengre castingprosess og har rukket å gi ut to singler allerede. Deres første bidrag i Melodifestivalen er en tøff, dance-preget poplåt med et tungt, Modern Talking-aktig beat, og som inneholder en avansert scenekoreografi der blant annet en stor plattformheis tas i bruk.

Det er mulig å lytte til seksti sekunders snutter av lørdagens låter ved å gå inn på programmet Smyglyssna med Elsa på SVT Play. Låtene blir også lagt ut i sin helhet på SVTs hjemmesider kl. 14.00 lørdag ettermiddag.

Vær med og diskuter og si din mening om Melodifestivalen og årets låter, enten nedenfor eller på escNorges forum.

sverige

Kilder: svt.se, wikipedia
Foto: SVT
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien