Alexander Rybak til angrep på Melodifestivalen

Årets utgave av Melodifestivalen har slitt med populariteten sammenlignet med tidligere år, og nå slutter også vår egen Alexander Rybak seg til dem som mener konkurransen er inne på et feilspor. I dagens utgave av Expressen kommer han med skarp kritikk av den svenske musikkonkurransen. – Det er ikke rart at Sverige ikke har gått til finale de siste årene, sier han.

rybakkritikk

For tiden er Alexander Rybak travelt opptatt med danseprogrammet «Let’s Dance» på svensk TV4, men han tar seg allikevel tid til å fortelle Expressen hvor han mener Sverige går feil med hensyn til ESC. – Alt skal være så glamorøst, det har blitt for mye, uttaler Rybak. – De største favorittlåtene handler bare om hvor populær man er, se så kul jeg er, nå er det min tur til å synge.

Det er altså særlig årets favoritter i Melodifestivalen, Danny Saucedo og Eric Saade, som får gjennomgå av Rybak. – Det blir så mye «se på meg, se på meg,» sier han, og trekker i stedet frem det norske ESC-håpet Stella Mwangi som kontrast. – Sangen hennes handler også om henne, men ikke hvor populær hun er eller at hun er «In the club.» Det handler om noe som folk kan kjenne seg igjen i.

Rybak trekker også frem komponist Fredrik Kempe som et eksempel på hvorfor Sverige ikke gjør det bedre i ESC. – Det blir feil med Kempe som hvert år har tre-fire låter i hver konkurranse. Han er jo businessmann, og det blir aldri musikk og glede av business.

Rybak gir videre støtte til sin tidligere musikkpartner Elisabeth Andreassen, som kom sist i sin delfinale i Göteborg. Da sluttet Rybak ifølge ham selv å se på programmet. – Det var en ekte sang, der var det ikke kjolen det dreide seg om, utdyper Rybak. – Svenskene er verdens beste folk, men det har blitt flere glansbilder enn ekte mennesker i konkurransen nå.

Melodifestival-ansvarlig Christer Björkman stiller seg undrende til kritikken fra Alexander Rybak. – Det er en merkelig uttalelse, sier Björkman, og smeller tilbake: – Alexander Rybak er en «one hit wonder» som nå danser på TV.


Har Alexander Rybak rett i sin kritikk? Vær med og diskuter årets Melodifestival, enten nedenfor eller på escNorges forum.

Kilde: Expressen
Foto: Vidar Ruud, ANB
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien