Kroatia sender Darija Kinzer til Düsseldorf

kroatiaKroatias Dora-festival ble avgjort i kveld, og det ble bestemt hvem som skal få reise til Tyskland og representere Kroatia i ESC 2011. Den store æren gikk til Darija Kinzer, som får ta med seg up-tempolåten Lahor i bagasjen til Düsseldorf.

I finalen fremførte Darija og motstanderen Jacques Houdek de tre samme sangene, og i en miks av jury- og telefonstemmer skulle så en låt til hver av dem stemmes frem til en superfinale. Juryen ønsket at begge artistene skulle synge Lahor skrevet av Boris Durdevic, mens publikum mente at begge skulle synge balladen Stotinama godina, skrevet av Ante Pecotic.

I og med at det var uavgjort mellom de to låtene, var det jurystemmene som avgjorde. I superfinalen sang dermed både Darija og Jacques Lahor, og her var det kun telefonstemmer som avgjorde. I følge programlederne kom det inn litt over 14 000 stemmer i superfinalen, og Darija fikk omtrent 9 000 av dem.

Darija Kinzer skal dermed representere Kroatia i Düsseldorf med bidraget Lahor

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien