Eric Saade må bytte ut danserne

I Sverige er teamet rundt Eric Saade i full gang med å forberede seg til ESC 2011. Nå kommer nyheten om at fire av danserne hans fra finalen i Melodifestivalen ikke får være med til Düsseldorf. Årsaken er at de ikke kan synge godt nok.

sverige11c

Sverige opererer med litt andre regler for sceneopptredenen enn man gjør i EBU. Det er tillatt med åtte personer på scenen i Melodifestivalen, og man kan benytte seg av forhåndsinnspilt koring. Under Eurovision er imidlertid ikke lov å ha mer enn seks personer på scenen, og alle stemmer må fremføres live – også korets.

Som et resultat av dette må danserne som skal opptre rundt Eric Saade på scenen i Düsseldorf både kunne danse og synge samtidig. Dermed må fire av de fem danserne som omkranset Saade under Melodifestivalen bli hjemme når flyet til Tyskland går i mai. Kun én av danserne kan synge godt nok til at han får være med videre.

Nå leter teamet rundt Saade etter fire nye dansere som samtidig kan synge korstemmene til Popular. – Det er ingen dramatikk i dette, uttaler Saades manager Tomas Lingman til Aftonbladet. – Vi må tilpasse nummeret til reglene i Eurovision, og da må vi rett og slett ha dansere som også kan synge.

Saades dansere er skuffet over beskjeden om at de vrakes. – Vi var hele tiden innstilt på å reise til Tyskland om vi vant Melodifestivalen, sier Alex Jafarzahad, en av de fire som nå må se semifinalen på TV. – Men jeg ønsker allikevel Eric lykke til.

Eric Saade er for tiden opptatt med å spille inn en video til Popular, og har ikke hatt anledning til å uttale seg om saken.

På det nåværende tidspunkt er det fortsatt ikke avklart hvorvidt Eric Saade får lov til å benytte seg av det mye omtalte glassburet under opptredenen i Düsseldorf. Men SVT jobber etter sigende tett mot EBU med ulike tiltak som kan gjennomføres på scenen for at det skal bli mulig å beholde glassknuse-effekten fra fremføringene i Sverige.

sverige

Kilde: Aftonbladet, Poplight

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien