Dagens Bidrag: Armenia

Da har tiden kommet for å se nærmere på Armenias bidrag, som i år sender en av landets mest kjente artister til Düsseldorf. 
armenia

Emma Bejanyan som kaller seg for Emmy er en allerede ganske så etablert og kjent artist i hjemlandet og hun har ved to tidligere andledninger deltatt i den armenske utvelgelsen for Eurovision Song Contest.

I fjor sang hun låten «Hey» sammen med Mihran noe som førte til en andreplass på resultatlisten, kun slått av Eva Rivas og hennes nasjonalistiske «Apricot Stone». I 2007 deltok hun alene på scenen med låten «Youve Done It » .

I år var det derimot ingen tvil, Emmy ble valgt internt som Armenias store håp i de europeiske musikk-lekene.

Det ble utlyst etter låtskrivere både fra inn og utland og det resulterte i en finale med 4 bidrag, «Boom Boom», «Goodbye», «Hey» og «Ayo» ble alle fremført av Emmy selv der det viste seg at den mest populære av dem var den spretne og lekne «Boom Boom» skrevet av Apricota.

Emmy ble født den 12.April 1984 i Armenias hovedstad Yerevan. Hun begynte tidlig med musikk og allerede i 1993 ga hun ut sin første singel. Siden den gang har hun deltatt i en rekke talentshow og har med tiden skaffet seg et ganske så kjent navn i hjemlandet.

Armenia debuterte i konkurransen så nylig som i 2006 med Andre som sang den sydenpregede «Without Your Love» der de fikk en meget akseptabel åttendeplass i finalen.

Siden da har Armenia hvert år vært å se i finalen og har til tross for sin korte fartstid blitt et land å regne med i konkurransen.

Armenia og Emmy skal delta i den første semifinalen 10.Mai og har fått utdelt startnummer fire.

     

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien