Dagens bidrag; Russland

I vår serie med presentasjoner av årets bidrag til Eurovision Song Contest er vi i dag kommet til start nummer syv i semifinale en, nemlig Russland. Der er den unge mannlige artisten Alexey Vorobyov som skal representere giganten i øst, med sangen «Get You». russland

 

I Russland har de gjort det slik at de to største tv-selskapene bytter på å ha ansvaret for det russiske bidraget til Eurovision Song Contest. I år er det Channel One som er ansvarlig for den russiske representanten, og etter lang tid uten noen nyheter fra russisk side viste det seg at de satser på en intern utvelgelse for ESC2011.

Det gikk lenge rykter om at det var «babushkaene» fra i fjor som var de utvalgte artistene, men da offentliggjøringen kom, viste det seg altså å være den meget populære Alexey Vorobyov som var den heldige. 23 år gamle Alexey har valgt å oversette navnet sitt til engelsk i anledning ESC, og stiller på scenen i Düsseldorf under artistnavnet Alex Sparrow.

Alexey ga ut sin første single «Leto» i 2006, og siden den gang har hans popularitet vokst seg stadig større. Han har vært aktiv påde på plate-, konsert-, og tv-fronten, og er i likhet med de fleste av sine forgjengere meget populær i store deler av det østlige Europa. Spesielt gjelder dette i de tidligere sovjetrepublikkene.

Det er ikke første gangen Alexey har prøvd seg i den nasjonale uttagningen i Russland; han har deltatt to ganger før. Første gang var i 2008, da han deltok med «New Russian Kalinka». I likhet med alle de andre konkurentene måtte han imidlertid se seg grundig slått av Dima Bilan, som senere også vant Eurovision Song Contest med sin «Believe». 

Allerede året etter prøvde Alexey seg på nytt, nå med bidraget «Angelom Biht». Også dette året måtte han imidlertid se seg slått. Denne gangen var det Anastasia Prihodko med bidraget «Mamo» som vant, og dermed fikk æren av å representere Russland på hjemmebane i Moskva. 

I år bestemte ChannelOne seg for at de ønsket Alexey som sin representant i Eurovision Song Contest, og de slår virkelig på stortromma denne gangen. Sangen Alexey skal fremføre er nemlig skrevet av ingen ringere enn svenskmarokkanske Nadir Khayat, bedre kjent som RedOne. Han har tidligere skrevet musikk for verdensstjerner som Mika, Akon, Enrique Iglesias og Lady Gaga.

Russland skal altså ut som land nummer syv i den første semifinalen, tirsdag 10.mai.

Kilder; escnorge.net, wikipedia.org, myspace.com

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien