Dagens bidrag: Sveits

Etter fjorårets flopp i semifinalen, håper Sveitserne at talenfulle Anna Rossinellis forfriskende sommerlåt er det som skal til for å få den en gang så stolte ESC-nasjonen på rett kjør igjen.

sveits

For første gang på seks år fikk folket bestemme hvilket bidrag og artist som skulle representere Sveits i årets Eurovision Song Contest.

11 artister og låter ble valgt ut til en finale, deriblandt tildigere «American Idol» deltager Sara Burgess som ble ansett som den store favoritten til å vinne. Men folket ville det anderledes; de ville ha Anna Rossinelis med låta «In Love For A While».

«In Love For A While» kan nok for mange minne mye om Jason Mraz sine låter og også her er ukulele godt representert i lydbildet. Anna gjorde en overbevisende framføring i den nasjonalefinalen som viste hvilken god og stødig artist hun faktisk er. Låten er skrevet av David Kleine, som er en kjent låtskriver og musiker i Sveits.

Anna Rosinelli er en 23 år sveitisk/polsk artist som til vanlig er vokalist i soul-trioen Anne Claire.
David skrev denne låten personlig til Anna etter å ha oppdaget hennes talent og ifølge Cleine har hun virkelig det som skal til for å bli en verdenstjerne.

Sveits har æren av å ha vunnet historiens aller første Eurovision Song Contest i 1956 med Lys Assia og hennes «Refrain». Sveitserne vant igjen i 1988 med den kanadiske superstjernen Celine Dion.

Siden semifinalene ble innført i 2004 har nasjonen bare vært å se i 2 av de internasjonale finalene.

Da gjennstår det da å se om Anna klarer å ta sveitserne til finale, det får vi svaret på i den første semifinalen den 10. mai der Anna Rossinelli har fått utdelt startnummer 8.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien