Dagens bidrag: Georgia

I dag har turen kommet til å se nærmere på Georgias bidrag, som i år sender en blanding av rock og hip-hop til Eurovision.

georgia

Årets representant for Georgia ble valgt gjennom en nasjonal finale der totalt 8 artister og band kjempet om billetten til Dusseldorf. Valget falt på gruppen Eldrine som blander sammen pop, rock og rap i sin musikk.

Opprinnelig var det Eldrine Tako Vadachkoria som sang den kvinnelige vokalen på deres ESC-bidrag «One More Day», men Tako ble etterhvert byttet ut av plateselskapet til Eldrine med Sopho Toroshelidze som blandt annet koret for Sopho under ESC 2010 på Telenor Arena i fjor.

Eldrine består av 5 musikere som sammen skaper denne hærlige blandingen av stilarter; Sophio er frontvokalist, Irakli Bibilashvili spiller bass, Mikheil Chelidze spiller gitar og korer, Tamar Shekiladze på Keyboard, David Changoshvilli på trommer og Beso Tsikhelashvili er bandets DJ.Gruppa oppstod først i 2007 med navnet BIOS, men skiftet etter hvert ut navnet til Eldrine der de ifjor fikk inn Tamar på tangenter.

Esc-bidraget «One More Day» er skrevet av DJ Rock og Mikheil, mens Dj Be$$ (Beso Tsikhelashvili) har laget melodien.

Georgia debuterte i Eurovision i Helsinki i 2007 og har siden den gang alltid vært å se i finalen.
Deres beste plasseringen sålangt er fra fjoråret der Sofia Nizharadze sang Hanne Sørvaags «Shine» til en niendeplass i finalen på Telenor Arena.

Georgia og Eldrine går ut på scenen i den første semifinalen 10.Mai som deltagerland nummer 9.   

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien