Dagens bidrag: San Marino

San Marino er i år representert ved den italienske artisten Senit med låten «Stand by» og håper å få San Marino til sin første finale i Eurovision Song Contest.

 

sanmarino

 Det var lenge usikkert om San Marino skulle delta i årets utgave av Eurovision Song Contest, men den 23. desember fikk vi den endelige bekreftelsen på at de ville være med allikevel. Kanskje var det Italias gjenkomst som ga dem en ekstra motivasjon for å bli med igjen, etter at de kom på siste plass i sin semifinale – i debuten i 2008.

I 2008 var det gruppen Miodio som sang «Complice». Denne gruppen hadde medlemmer med bakgrunn fra San Marino, men dette er ikke tilfelle i år. Det er italienske Senit, fra byen Bologna, som skal prøve å få San Marino til finalen i Düsseldorf i år.

Senit (Senhit Z. Zadik) ble født 1. oktober 1979 i Bologna av foreldre fra Eritrea. Hun startet sin karriere innen sang og musikk for alvor ved å delta i musikalen «FAME» i Sveits i 1999-2000. I de følgende årene deltok hun i flere musikaler både i Tyskland og Sveits, men sakte men sikkert bevegde hun seg til å bli sangerinne istedenfor musikalartist. 

I 2006 utga Senit sitt første album, men allerede i 2007 kom det andre albumet. I 2009 flyttet hun seg mer over til RnB og laget albumet «So High» ved hjelp av blant andre amerikanske Michael Baker som har jobbet med stjerner som Christina Aguilera og Whitney Houston. Det ble sluppet flere singler fra albumet og også videoklipp. Allerede i slutten av 2011 vil hun komme med sitt neste album.

Senit ble valgt av SMRTV til å være San Marinos representant etter en «casting»-prosedyre. Det er altså antatt å tro at det var flere artister som det var mulig å velge for SMRTV, men valget falt altså på Senit. Det var lenge rykter om at det var akkurat henne som skulle representere San Marino, men det ble ikke offentliggjort før 3. februar. Låten hennes – «Stand By» ble sluppet 11. mars.

«Stand By» er en rolig og myk ballade med noen rockelementer i seg. I tillegg kommer det inn et englekor på slutten og låta får litt gospel-feeling over seg. 

San Marino deltar i den 1. semifinalen den 12. mai med startnummer 12.

 

 

Kilder: Senit.sm, Eurovision.tv, Wikipedia

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien