Eric Saade får bruke glassburet i Düsseldorf

Eric Saades vinneropptreden med låten «Popular» i Melodifestivalen inneholdt blant annet en spektakulær knusing av tre glassvegger, og i ettertid har det blitt spekulert i om han får benytte seg av samme effekt i Tyskland. Nå har imidlertid de tyske produsentene gitt klarsignal for svenskenes show, og Saade får dermed ta med seg glassburet på scenen i Düsseldorf.

sverige11

Umiddelbart etter seieren i Melodifestivalen uttalte Eric Saade at han selvsagt skulle kjøre samme nummer i Tyskland, men flere betenkte røster hevdet at det ville bli vanskelig all den tid scenen måtte ryddes for alle glassplinter i løpet av 45 sekunder før neste nummer skulle i ilden.

Den svenske delegasjonen med Christer Björkman i spissen har nå ligget i forhandlinger med de tyske produsentene av sendingen, og sammen har man kommet frem til en løsning som gjør at Saade kan beholde glassburet.

– Tyskerne har vært fantastiske, uttaler Björkman til avisen Expressen. – Fra starten sa de aldri «nei», men «dette skal vi løse på et eller annet vis».

Løsningen blir å benytte seg av to ulike glassbur. Som i MF vil Eric Saades dansere rulle inn store glasskjermer på scenen som skal utgjøre et «fengsel» rundt Saade. En truck kjører så inn et annet glassbur i utkanten av scenen, og det er dette som skal eksplodere mot slutten av nummeret. På den måten begrenses risikoen for at publikum blir truffet av splinter, og opprydningen vil gå kjapt.

– Dette blir et dyrt nummer med to glassbur, men vi holder oss innenfor budsjettet, sier Björkman. – Glassburet koster ikke mer enn Anna Bergendahls lysstaver eller Malena Ernmans isskulpturer.

I Düsseldorf skal Sverige opptre med startnummer åtte i den andre semifinalen den 12. mai.

sverige

Kilde: Expressen

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien