Dagens bidrag – Malta

 maltaNeste land i presentasjonen av årets deltakere, er en liten perle mitt i Mittelhavet hvor man finner dagens land. Øystaten Malta sender i år den 27-årige Glen Vella, som etter fleire forsøk ved den maltesiske nasjonale konkurranse, endelig fik lov til at stå øverst på seirsskamlen.

 

 

 Årets utgave av Malta Song For Europe, løp av stablen den 11. & 12. Februar i Valletta, hvor først 24 låter blev til 16, og blandt dem skulle vinneren kåres. Avgørelsen skulle treffes av jury og telefon-avstemning, fordelt med 66% til juryen og 34% til seerne. Etter en tet kamp med Richard Edwards, stod det klart at vinneren som skulle kåres i Mediterranean Conference Centre, var Glen Vella med låten «One life». Bare 2 poeng skilte toppen ved avstemningen, men Glen var seernes favorit, og må forventeligt have folkets opbakning i år.

malta11b 

Glen Vella er føtt den 14. Mai 1983, og startede sin sangkarrierer allerede som 13-årig. Han utdannet sig innenfor båte praktisk og teoretisk stemme & piano, utover at han er utdannet til Stemme Coaching fra The Victoria Music & Arts Collage i London. Utddannelsen som Stemme Coach brakte bl.a. gutten til Hviterussland i høsten, da han reiste med Maltas håp i Junior Eurovision Song Contest, for at støtte op og trene innen den store kveld.

 

Glen har gennem årene deltaket i et utal av tv-shows på øya, utover at han har lavet fleire jingler til radio og tv. Han har ved leiligheter vist sit talent indenfor musical-sjenren, bl.a. i opsetninger som: «Jesus Christ Super Star», «Godspell» & «ABBA Mania». Han er ligeledes en av stifterne av «Animae Gospel Choir», som består av mange kennte musikere & sangere fra øya.

 

 

Han har deltaket 3 gange tidligere i den maltesiske nasjonale konkurranse til Eurovisjonen, i 2005 deltok han med låten «Appreciate» og fikk sig en 6. plass. I 2009 var det 2. Forsøk med låten «Before you walk away» som en del av gruppen Q som kom på 3. plassen, og forrige forsøk var i fjoråret, da han alene stilte med låten «Just a little more love», som endte på andra plassen, sidst nevnte låt havde samme komponister bak som årets vinner.


 

 

 

Komponisterne bak «One life» er Paul Giordimaina & Fleur Balzan. Begge er de kennte på øya for komposisioner, men i Eurovisjonen er Paul Giordimaina nok den mest kennte, da han selv deltok ved Maltas come back i 1991. Dengang var det låten «Could it be», som han sammen med Georgina fremførte, og skaffede en 6. plass til landet.

 

One life er som mange andre sange i konkurransen, om kærligheten. «Livet er et spil, og det er mysterium. Et liv – vis mig hvad der er i dit hjerte, Elsk mig som jeg elsker dig. Et liv – det er alt vi behøver at leve, det er tid til at sætte dit hjerte fri«. Mange vil kanskje kenne en snert av Michael Jackson i årets maltesiske bidrag, både i fremførelse og i påkledning.


 

Glen Vella stiller med sin pop-låt, når «One Life» presenteres i Düsseldorf. Kommer Malta sig vitere til finalen, vil han kunne feire sin bursdag på scenen om lørdagen. Herfra er der kun at ønske Malta lykke til i det tyske, når de stiller i den første semifinale, og dervet bl.a. skal i kamp mot Stella og Norge.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien