Årets 6 største svik i de nasjonale finalene

I år som i fjor vil jeg avsløre hvilke 6 land jeg synes valgte helt feil, for min del, i sin nasjonale utvelgelse til Eurovision Song Contest 2011. I fjor var de «heldig» utvalgte Polen, Portugal, Moldova, Finland, Litauen og Island. I år gikk vi glipp av enda bedre låter syns jeg!

2011logo2

Årets 6 største svik følger her! For fjorårets se her!

Irland

For tredje året på rad hadde teamet bak følgende låt med en flott låt i finalen i Irland. De to siste årene har de vunnet finalen, men i år ble de slått av to klovner i rød dressjakke og rar sveis med en irriterende fjortislåt. Flotte Nikki Kavanagh med den moderne Rnb-balladen «Falling» burde uten tvil representert Irland i år.

Island

Jeg ble veldig glad når det kom frem at Yohanna (Jóhanna Guðrún Jónsdóttir) skulle delta i Söngvakeppni Sjónvarpsins for andre gang. Som mange husker vant hun hele sulamitten i 2009 og gikk frem og fikk en flott 2. plass for Island med låta «Is It True?» i Moskva, bak vår egen Alexander Rybak. Hun imponerte hele Europa med sin fantastiske stemmeprakt den gang. I år var hun storfavoritt og låta var etter min mening klart best i en ellers laber islandsk utvelgelse. Men som vi alle vet gikk en av de andre sangerne bort rett før sin semifinale og ble erstattet av hans venner «Sjonnis friends». Mest sannsynlig var det nok sympatistemmene som brakte dem til seier den 12. februar. Coming Home, som låta nå heter er for meg bare helt OK og jeg skulle heller sett at vakre «Nótt» vant finalen.

Israel

Det var knyttet stor spenning til den israelske finalen – Kdam 2011- der en tidigere vinner av Eurovision, Dana International skulle delta. Mange trodde seieren var gitt på forhånd på grunn av hennes navn, men da den traurige låten «Ding Dong»  ble offentliggjort så jeg lys i tunnelen. Min favoritt i Kdam 2011 var låta «Or» med Chen Aharoni. Uheldigvis ødela Chen sjansene sine med den mest kaotiske fremførelsen siden Irland 1978. «Or» var virkelig en perle og jeg skulle gitt mye for at den skulle vunnet istedenfor den utdaterte discodenga fra Dana.

Malta

Malta, som ga meg flotte låter i 2000, 2002, 2005 og 2007 har mistet helt tråden på Eurovision. Den ene utdaterte låta etter den andre blir servert fra det ESC-glade landet i Middelhavet og i år var intet unntak. I år falt valget på Glen Vella og låta «One Life», som sannsynligvis vil ende med under 20 poeng i semifinalen 10. mai. Min favoritt var låta «Finally» av Richard Edwards.

Moldova

Jeg var veldig «redd» når det kom ut av Zobb si dubb, eller hvordan man staver det, skulle være med i «O melodie pentru Europa». Jeg tenkte; Ja nå vet vi hvem som skal representere Moldova i 2011, med tanke på at de er relativt populære i hjemlandet og ga dem en flott plassering i debuten i 2005. For andre året på rad har Moldova gått glipp av flotte låter, signert Pasha Parfeny. I år var det den energiske låta «Dorule» som det europeiske publikummet aldri får høre.

Sverige

Etter fjorårets skuffelse trodde jeg virkelig svenskene skulle satse stort i år. Til min skuffelse var årets utgave av Melodifestivalen den klart dårligste siden jeg har fulgt med (bare fra 2008, men dog). Finalen var et kapittel for seg selv, der jeg egentlig bare hadde to låter jeg likte og det var Spring för livet og Oh My God!. Svenskene hadde ingen sans for moderne låter i år og perlen «My Heart Is Refusing Me» ble totalt oversett. Den kom seg såvidt til Andra Chansen, men der måtte den se seg slått av en av mine andre store favoritter; Sara Varga. Så for meg var Andra Chansen i år mye bedre enn selve finalen. Neste år håper jeg de sparker Kempe på hodet og ræva ut av konkurransen så vi slipper å leve med de uoriginale og uinspirerende låtene hans. Og ikke minst de talentløse tekstene…

Loreen – My Heart Is Refusing Me

Kan også nevne at Estland ikke valgte min favorittlåt med Ithaka Maria, men den de valgte er neimen ikke gærn den heller! Både Danmark og Østerrike hadde også bedre låter på lager!

2011logo2

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien