Dagens bidrag: Litauen

En sjette plass fra Aten for fem år siden er Litauens beste resultat i Eurovision. Kan årets representant Evelina Sasenko endre på dette med sin musikal-inspirerte låt?

litauen

I februar i år vant Evelina den litauiske finalen. Hun var på forhånd favoritt til å vinne, og gikk som ventet helt til topps med sitt musikal inspirerte bidrag «Cest ma vie». Bidragets tittel er «Det er mitt liv» og har et refreng som synges på fransk. Dette var på mange måter en stor seier for Evelina, ikke bare på grunn av hennes seier i finalen, men også fordi hun endelig ble kjent utenfor det klassike og jazz msuikalske miljøet i hjemlandet.

Bare seks år gammel startet Evelina å synge solo. Året etter når hun var syv, deltok hun i et populært tv program i Litauen. Videre fulgte musikk studier hovedsakelig innenfor fiolin og klassisk musikk.

Etter studiene fikk hun sjansen til å synge på fransk, opptre i Polen, Belgia og Tyskland. Hun fikk også muligheten til å delta i flere musikaler, og har også tolket Edith Piaf sine klassikere.

Evelina hadde også fast jobb som solist for det statlige musikkorkesteret i Litauen.

Når det gjelder hennes Eurovision deltakelse har hun i flere intervjuer sagt at, dette er en stor mulighet for henne. Hun har alltid hatt lyst til å delta. Og at folk sier at hennes bidrag «Cest ma vie» minner om en musikal tar hun dette som et stort kompliment. Samtidig sier hun at sangen hennes er noe alle kan like.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien