Dagens bidrag: Aserbajdsjan

I vår serie med presentasjoner av årets bidrag til Eurovision Song Contest, er turen i dag kommet til nest siste start i første semifinale, nemlig Aserbajdsjan. De stiller i år med duoen Eldar & Nigar, som skal fremføre sangen «Running Scared». 

aserbajdsjan

Aserbajdsjan har uten tvil hatt årets mest kompliserte utvelgelse. De startet allerede november i med en serie på syv kvalifiseringsrunder, bare for å velge ut artisten som skulle representere dem. Da kvalifiseringsrundene var overstått sto de igjen med en semifinale bestående av 10 artister. Disse ble så redusert til fem finalister, og finalen ble altså vunnet av Eldar Quasimov og Nigar Jamal. Det var en stor overraskelse for alle at det ble en duo som skal representere Aserbajdsjan, for det var ikke sagt noe om den muligheten underveis. 

Neste skritt i den nasjonale utvelgelsen ble så å finne sangen de to skal fremføre, og i den forbindelse ble det åpnet for innsending av sanger. Det ble ikke sagt noe om hvordan selve bidraget skulle velges ut; skulle folket få noe å si, eller ville de velge en intern løsning? Og svaret ble; internt valg.

13.mars, etter lang tids taushet, ble endelig bidraget offentliggjort. Sangen heter «Running Scared», og kan vel best beskrives som en moderne, relativt rolig poplåt, med meget tydelig svensk preg. Og det er ikke rart, for det er et svensk låtskriverteam som står bak også dette aserbajdsjanske bidraget. Stefan Örn, Sandra Bjurman og Iain Farquharson har skrevet «Running Scared». Stefan og Sandra skrev også fjorårets aserbajdsjanske låt, «Drip Drop» for Safura. 

På grunn av en heller uheldig uttale av Nigars navn blant en del utenlandske medier ble det bestemt at de skulle opptre under navnet Ell&Nikki, men tidligere denne uken ble det kjent at de allikevel ønsker å bruke sine riktige navn. Med dette er den lange ferden mot et aserbajdsjansk bidrag til Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf (forhåpentligvis) over; Eldar&Nigar skal fremføre «Running Scared» som attende land ut i den første semifinalen 10.mai. 

aserbajdsjan

Kilder; escnorge.net, wikipedia.org

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien