Dagens bidrag: Bosnia-Hercegovina

Bosnia-Hercegovina sender en erfaren traver av en musiker til årets Eurovision Song Contest, er det nok til å sjarmere Europa?

bosnia

Som ifjor ble også årets Eurovision-representant for Bosnia-Hercegovina plukket ut internt, valget falt på musiker og låtskriver Dino Merlin, som deltok som artist i Eurovision 1999 sammen med Beatrice der de sang hans egenskrevne låt «Putnici». Låten han skal framføre heter «Love In Rewind»

Dino Merlin er en respektert og ettertraktet musiker i hjemtraktene og har blandt annet skrevet Bosnias nasjonalsang. Hans egentlig navn er Edin Dervišhalidović, men bruker altså Dino som artistnavn.

Han ble født den 12.September 1962 i Bosnia og begynte tidlig med å utforske seg innenfor musikk. I 1983 startet Edin et band kalt for Merlin der han selv skrev alt av musikk og tekst.

Bosnia debuterte som selvstendig nasjon i Eurovision i 1993 med et bidrag skrevet av nettopp Dino Merlin, Fazia fremførte «Sva Boi Svijeta» til 16.plass på reultatlisten.

Bosnia-Herzegovinas beste plassering hittil i ESC kom i Athen i 2006, der Hari Mata Hari skaffet en tredjeplass med den stilferdige «Leijla». Bosnia er nesten alltid å se i finalen og det er lite som tyder på at dette er året for unntak, da sangen er høyt plassert på mange av Eurovision-fansen sine fanlister rundt om kring på internett.

Dino Merlin og Bosnia-Hercegovina har fått æren av starte den andre semifinalen i Dusseldorf den 12. mai. 

Del:
Relaterte artikler