Dagens bidrag: Moldova

Moldova er ett av flere land som i år er representert av en artist/gruppe som tidligere har vært med i Eurovision Song Contest. For Moldova er det gruppen Zdob si Zdub som denne gang stiller med sangen «So Lucky». Vil det gå like bra som i 2005? Tiden vil vise…

 

moldova

 

 

 

I  år som i fjor var det mange bidrag som gikk videre til mellomrunden i «O melodie pentru Europa», selv om interessen tilsynelatende hadde vært noe laber dette året. Det ble kuttet ned til totalt 25 finalister som deltok i en finale sendt 26. februar. Zdob si Zdub var store favoritter, mye pga deres popularitet, men også 2007-representanten Natalia Barbu og navn som Pasha Parfeni og Karizma var også trodd å kjempe om topplasseringene. Dette skulle vise seg å være sant da disse fire sto igjen på toppen etter endt avstemning. Men det var altså gruppen Zdob si Zdub som gikk av med seieren. De var på andreplass hos både jury og publikum og dette holdt til å vinne med 1 poeng over Natalia Barbu.

Zdob si Zdub er en kjent moldovsk gruppe som spiller ska-rock/punk med rap-innslag. Bandet ble startet allerede i 1994 og har turnert mye rundt om Russland, Ukraina, Moldova og Romania blant annet. De har gitt ut flere album og har vunnet flere priser i Romania for sine musikkvideoer.

I 2005 deltok Moldova i Eurovision Song Contest for 1. gang, og Zdob si Zdub og deres bestemor på tromme sjarmerte hele Europa og tok en flott 6. plass med låten Boonika Bate Toba. Dette er fortsatt Moldovas beste plassering noensinne. Kan de gjenta bedriften i år? Det får vi vente med å se, men vi kan vel si at Moldova ikke akkurat er en av favorittene i år. Låten deres So Lucky skiller seg kraftig ut fra resten av feltet med sin kraftfulle fremstilling. 

Moldova deltar i den andre semifinalen med startnummer 7.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien