Arenaen klargjøres med stormskritt

stagedusseldorf

De siste dagene har det endelig blitt sluppet bilder fra den «hemmelige» scenen fra Esprit Arena i Düsseldorf, og inn i påskehelga settes nå den siste og store sluttspurten inn.

Om ei god uke – den 1. mai – skal de første prøvene gå av stabelen, blant annet for vår egen Stella.

I arenaen, som vil huse tett opp mot 35 000 tilskuere under de tre showene, har en scene etter hvert kommet frem som undertegnede synes mest av alt bringer assosiasjoner tilbake til Electric Light Orchestras gode gamle ELO-ufo:

eloufo

Scenen ser ut til å bringe videre noe av konseptet fra Oslo-finalen, der publikum virkelig skulle være en del av showet og sendingene. De to store LED-skjermene som man kan se på anleggsbildene, viser at disse vil er plassert mellom selve scene/satelitt og publikum.

EscKaz melder også om nokså klare likheter med scenen som var brukt under tyskernes Bundesvision i fjor. Se selv…:

Et annet viktig moment er størrelsen, som helt bevisst er gjort liten. Og like bevisst med den gigantiske Moskva-scenen i 2009 i bakhodet: «Artistene skal ikke synes som maur…» sier ARDs Thomas Schreiber til Eurovision.de.

Arrangørene ARD og NDR melder forøvrig at årets show vil koste noe mindre enn arrangementet i Oslo: 12,1 millioner Euro mot Oslos 16,25.

* Les også: «Dusseldorf teller ned»

2011logo1

Kilder: NDR/Eurovision.de

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien