ESC 2011: Fem vinnerkandidater

Årets Eurovision-sesong har for lengst fått fart på seg, og jeg som sikkert mange andre har fått sine egne favoritter. Men jeg ser også en mulighet for at årets Eurovision kan bli mer jevnere og mer spennende enn mange av tidligere årganger, for her er det ingen tydelig «dette er vinneren» blandt bunken på 43.Bidrag.

2011logo2

Etter min mening er ESC 2011 et meget godt år kvalitetmessig og det er det som gjør det så vanskelig for her er det minst 5-6 bidrag som fortjener seieren for 2011.

Allikevel i denne bloggen har jeg valgt meg ut 5 Bidrag som jeg TROR kan vinne ESC 2011, såkalte vinnerkandidater:

Frankrike:
Den første gang jeg hørt denne opera-flørten forstod jeg ingenting av den og var ganske så selvsikker i min sak at Frankrike kom IKKE til å vinne i år… Jeg fikk rett og slett ikke tak på låta og synes stemmen til Amaury ble mest irriterende enn fasinerende. Men så, ganske nylig har jeg etter mange,mange lyttninger endelig fått tak på melodien og begynte å like denne mektige opera-symfonien av en låt. Så nå innser jeg at denne godt mulig kan vinne, men det er kanskje ikke det beste tegnet at jeg måtte bruke flere måndeder før jeg fikk sansen for låten? De fleste som stemmer høre jo låtene kun et fåtall ganger, så kanskje Frankrike kan tape på at denne låten trenger ti på seg til å vokse før man wirkelig liker den? ikke vet jeg, men jeg blir ikke overrasket lenger om denne skulle vinne hele sullamitten.


Irland
En av årets mest oppsiktsvekkende bidrag som kommer til å irritere mange, men jeg tror like mange kommer til å la seg fasinere og sjarmere av disse to guttene med hår høyere enn godeste fru Hagen.Låta er typisk pop-oppspinn som er like masende som den er fengende. Dette er en låt jeg vet jeg bare hate, men klarer det liksom ikke helt. Fordi selv om dette er rivruskende hårreisende og masete, er det også noe fengende med artist-stilen til tvilling-gutta i Jedwards. Ingen tvil om at Edward og John kommer til å skape mye liv under ukene de er nede i Tyskland, og kanskje det kan hjelpe irerene til sin åttende seier?  

 

Storbritannia
Jeg hater å innrømme det, men dette fargete utdaterte boybandet fra UK kan ha muligheten til å kjempe om medaljen. Ikke fordi dette er et orginalt og nyskapende verk for det er det på ingen måte, men fordi jeg etterhvert har måttet innsett at Blue har en ganske så stor fanskare enda rundt om krin i Europa og det i seg selv kan jo skaffe guttene en god del poeng.. Så jeg krysser fingrene for at det ikke skjer, men det er ikke helt umulig at vi skal på shoppingtur til storbyen London neste Mai…

Estland
Årets mest moderne og «kule» bidrag kommer kanskje fra Estiske Getter Jani som fremfører den fengende «Rockefeller Street» med et fargerikt og fartsfylt sceneshow. Dette er en låt som passer godt inn i ungdommens ipoder og kan kanskje bli en farlig utfordrer til åvr egen Stella Mwangi?
Uansett Getter harsjarmen og artisteriet i behold og esterne er nok sultne på revansje etter fjorårets «flopp» i semifinalen.

Russland
Denne låten hører man med engang at den har potensiale til å bli en stor hit. Dette er fengende a4 pop som er liker iørefallende som den er uorginal. Alexej er kanskje ikke årets største entertainer eller sanger men med redone låta i bagasjen og med nabolandene i ryggen er det kanskje ikke noen overraskelse hvis Russland er å se i tet-sjiktet den 14.Mai.

 

Ingen av disse jeg har nevnt her er mine aller største favoritter, men jeg er ganske så sikker på at en av disse fem vil bli vinneren av Eurovision Song Contest 2011. Hadde derimot det vært ene alene opp til meg å velge årets ESC vinner hadde valget falt på Finlands veltenkte gitarballade «Da Da Dam» fra Paradise Oskar… 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien