Dagens bidrag: Hviterussland

hviterussland

Med en sang om hvor mye hun elsker Hviterussland, ønsker Anastasia Vinnikova å ta landet sitt helt til topps. 

I år er det den 20 år gamle artisten Anastasia Vinnikova som stiller for Hviterussland. Landet har som vanlig valgt et bidrag internt. 

I år falt valget på sangen » I love Belarus», en sang som handler om Anastasias kjærlighjet til hjemlandet. Opprinnelig skulle hun synge en annen sang som het «Born in Bielorussia», men denne ble disket av EBU, da teksten inneholdt klare politiske referanser til den tidligere Sovjetunionen. 

Anastasia er som skrevet tidligere 20 år gammel. Hun har alltid hatt en kjærlighet til musikk og språk. Allerede som fireåring startet hun å synge, og siden har dette fulgt henne hele livet igjennom. Hennes kjærlighet til språk gjorde at hun studerte språk og oversetting på universitetet i Minsk. 

Etter dette ble hun del av en teatergruppe i Hviterussland. Det var på denne måten hun traff låtskriveren Evgeny Oleinik som har skrevet bidraget hun skal stille med i Düsseldorf. 

Anastasia har startnummer 16 og håper på å få Hviterussland til finale for andre gang på rad. Om hun klarer det gjenstår å se.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien