Düsseldorf Arena dag 2: Prøvene fortsetter

Tidlig i dag morges fortsatte prøvene for resten av nasjonene i semifinale 1. Glen Vela fra Malta var første mann ut og så fulgte de andre landene i denne rekkefølgen: San Marino, Kroatia, Island, Ungarn, Portugal, Litauen, Aserbajdsjan og Hellas.

ungarn2

Glen Vela fikk tårer i øynene da han så scenen i morges. Han har drømt hele livet om å få være med i ESC og nå er drømmen virkelighet. Han håper intenst å få Malta tilbake i finalen i år med melodien “One Life” og psykedeliske farger og mønstre på de gigantiske LED skjermene skal hjelpe ham med det.

Senit fra San Marino er neste artist ut og på en scene badet i mørke farger og kunstig røyk sørget hun for en overbevisende prøve i dag. Til å framføre låta “Stand By” har Senit har med seg to gitarister fra England og tre korister fra Polen på scenen. I tillegg skal hun ha på seg en kjole laget av Elisabeth Emanuel (kvinnen bak Lady Dianas brudekjole), men den er ikke ferdig ennå og spares til prøvene den 5.mai.

Daria Kinzer fra Kroatia er alltid klar til å feire et eller annet når hun synger sitt lands bidrag “Celebrate”. Med fire korister på scenen og kombinert DJ/tryllekunstner er Daria den første artisten som bruker catwalken og bytter ustanselig til mindre kledelige kjoler. Darias vokal høres litt småsur ut her og der og alt i alt er det ingen glitrende god prøve.

Det islandske bandet Sjonni’s Friends er de neste på scenen, og dette koselige bandet nøt virkelig sin tilmålte tid og gav en god og trygg framførelse av låta “Comming Home”. Vokalt låt dette veldig bra og harmoniene fungerte perfekt.  Kameraføringen fungerte også svært godt med ekstra mye bruk av det såkaldte “Spider Cam”, som brukes med høy hastighet og som gir et godt bilde av scenen.

Ungarns Kati Wolf er neste kvinne ut på en scene med forhåndsfavoritten “What about my Life”. Kati stiller i en elegant blå kjole med to korister samt tre dansere med LED lys innsydd i kostymene. Og det må vel sies at Kati leverer varene med stødig vokal. Men kanskje savner man litt mer bevegelse på scenen til denne medrykkende låta og vi får se hva Ungarn varter opp med til neste prøve.

Portugisiske Homens de Luta er også på plass i Düsseldorf med sin kampsang “A luta e Alegria”. Gruppa som egentlig teller 11 medlemmer er en komedie gruppe, og pga ESC reglar får bare 6 av medlemmene delta. Med sine proletariske kostymer og plakater er det vanskelig å ta dette bidraget på alvor, men gruppa kommer bedre ut av prøvene vokalt her i Düsseldorf enn i den nasjonale finalen. Vi får se hva Europa får ut av denne blandining av «kamp og glede».

Litauen stiller med Evelina Sašenko og en typisk musikalballade med navnet “C’est ma Vie”.  Med seg på scenen har hun med en pianist kledd i hvitt. Selv har hun en kjole som er en drøm i hvitt og svart og denne samt en blinkene stjernehimmel stemmer veldig godt over ens med melodien og gir hele framførelsen klassisk eleganse. Evelinas stemme er vakker og fyldig men dessverre er melodien for tung og hele framførelsen blir derfor litt traurig.

Ell/Nikki fra Aserbajdsjan er en av favorittene i årets konkurranse og med veldig enkel og myk koreografi gjør de en behagelig visuell framførelse av låta “Running Scared”. Melodien er en kjærlighets ballade og minuset er vel at den kvinnelige vokalisten ser 10 år eldre ut en den mannlige og mister derfor litt av troverdigheten. Dessuten synger hun litt småsurt og alt i alt er ikke denne liveframførelsen helt i toppsjiktet.

Siste land ut på parketten i dag var Hellas. Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike heter gutta og melodien de synger/rapper heter”Watch my Dance”. Med seg på scenen har de med seg fire dansere, men det hjelper desverre ikke låta til å nå de store høyder. Flott dekor på LED skjermene har de, greske søyler liksom understreker at dette er Hellas, men selve rappingen ødelegger hele melodien.  Den virker seig og tung og løfter aldri, men Loucas kunne fortelle at det var meningen med hele bidraget. Det skulle være annerledes enn greske up-tempo bidrag generelt og så får vi bare se hva Europa har å si til det.

For øvrig er jo sang og dans aktuelt for artistene utover prøvene. Hver kveld kan de slappe av eller ha party på Euroclub 2011, som åpnet i går. Her kan man møte artister, journalister og alle akrediterte til Eurovision Song Contest og her er stedet my kan skje. Kontakter kan knyttes både profesjonelt og privat og dette er også stedet hvor søt musikk kan oppstå. Her kommer artister til å opptre og en del store partys vil bli holdt her. Euroclub 2011 holder til i Quartier Boheme og Henkel Saal restaurantene og er hovedmøtestedet for alle innvolvert i konkurransen.

Ellers kan det fortelles at irske «Jedward» ønsket å ha med seg to tigre på scenen til sitt nummer. Dette for liksom å toppe alt som tidligere var vist på en ESC scene. Men der satte heldigvis de ansvarlige foten ned. Dessuten kom tyske dyrevernsorganisasjoner på banen og sa at det ikke ville bli aktuelt med et slikt påfunn. De irske brødrene har desverre vært litt uheldige i og med at John falt stygt under en opptreden og har blitt påført skade i noen leddbånd. Han farter derfor rundt i rullestol med streng beskjed om å ikke belaste foten på en stund. 

Stella Mwangi får skryt for at det norske bidraget vokalmessig er lagt opp en halv toneart og at melodien kommer bedre fram. Stella sier selv at hun er mye mer komfortabel med sangen nå og føler at det mere er hun selv som synger. Stella er forøvrig oppsatt på å vinne hele konkurransen og har klokketro på seg selv. Vi får se om den unge damen får noe mere oppmerksomhet i den internasjonale pressen når Alexander Rybak er på plass.

Videre meldes det også at de terrormisstenkte som ble arrestert i Düsseldorf i går, ikke har noen direkte sammenheng med avviklingen av Eurovision Song Contest. Med andre ord, det finnes ingen bevis for at de hadde Düsseldorf Arena som mål.

I morgen er det klart for prøver for de ni første landene i Semifinale 2. Prøvene begynner kl 10.00 og ventes avsluttest ca kl 19.00. escNorge kommer med en oppsummering av dag 3 i morgen kveld. Har du ikke allerede stemt på vår poll har du muligheten til å si hva du mener om bidragene i Eurovision Song Contest her.

island

Kilde: Eurovision.TV


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien