Dagens bidrag: Frankrike

frankrike

Da ble det tid det første av de «5 store» lande, Tricoloren byter velkommen til Frankrike. FRANCE3 sto for utveljelsen til årets Eurovision, spekulasjonerne var mange om konseptet, men atter i år ble det en intern utvalgt artist – det unge talent, 21-årige Amaury Vassili.

 

Amaury bringer den Bolero inspirerte låt Sonniu eller Sognu, som på korsikansk betyr «Drøm«. Det spesielle ved låten er netop, at den er skrevet på korsikansk, hvilket før har givet godt resultat i Eurovisjonen. Amaury er av fleisten ukjennt, men ikke desto mindre solgte hans første album til dobbelt platin i Frankrike, dvs. et salg på mere end 200.000 enheter.

 

FRANCE3’s argument for å have valgt den liten utradisjonelle låt og artist, i form av Amaury å Sonniu er bl.a.:  Årsaken til det liten utradisjonelle låt & artist valg, begrunnes med at tv-stasjonen FRANCE3 er en stasjon for alle regioner, og dervet også en mye blandet befolkning. Med valget av en operasanger som artist, dialekten corsikansk som språk, hvilket er tet på italiensk, er det et logiskt valg.

 frankrike11b

Han startede med at synge tilbake i 9-året, og har fortsat frem etter da. Som 14-årig deltok han i sin første sang-konkurranse, og vandt den med sin fortolkning av Jacques Brels «Amsterdam«. De artister som har haft mest indflytelse på hans sang, er: Florent Pagny, Il Divo & Josh Groban.

 

Låten er komponert av Daniel Moyne & Quentin Bachelet, og ordene leveres av den coriskansk kjennte sanger Jean-Pierre Marcellesi. Sammen har de snedket en kærlighetslåt, som med bolero og opera, skal visse en særegen side av landet i år, og kanskje ta landet tilbake til fordums høje plasseringer ved Eurovisjonen.

 

 

Ved et tidligere interview ble det avslørt, at man ønsker at Amaury skal være i sentrum, så han skal være aleine på scenen i Düsseldorf. Han skal være iført et moderne dress, og med bakgrunnen i form av LED-skjermen, ønsker man at der skal skabes en spesial atmosfære, med forskjellige sky- & himmel-formasjoner, blomster og ord, som forklarer hvad låten handler om.

 

 

Der er bare tilbake å ønske Frankrike al lykke till i finalen – bon chance Amaury!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien