Haba-dans, rullestoler – og første prøve for Sverige

Det er mulig at norske medier har gått litt av skaftet nede i Düsseldorf, men etter en runde i nettaviser (og papir) – kan man nesten tro at Stella allerede har vunnet om ikke konkurransen, så i alle fall prisen for årets humørbombe!

stellapresse01

En av gjennomgangsmelodiene som gikk igjen i flere medier i går etter søndagens debut på scenen i Espirit Arena, var at dette var en av konkurransens flotteste gjennomkjøringer på dette tidspunktet i prøvene.

Vel, det er farlig å helle krutt i gresset (eller hva det nå heter), men vi minner på at slett ikke alle de store aktørene innen ESC-blogger og sider faktisk er lite entusiastiske ovenfor Stella som norske medier selvsagt er…

På pressekonferansen var det derimot liten tvil om at sjarm-offensiven nå er skrudd på i femte gir – selv om ikke Haba Haba-dansen er like enkel å lære for alle der nede i Tyskland…I dag skal blant andre Sverige og Eric Saade ha sine første prøver på scenen, og det kan virke som om svenskene er i ferd med å skyte seg selv litt i ryggen.

Svenskene kommer til Düsseldorf etter en aldri så liten dispuss med russiske Alex Sparrow, men har nå forsiktig heller lagt opp til en sedvanlig norsk-svensk mediekrig.

Det startet forsiktig med Expressens såkalte ekspert-kommentator Andreas Nunstedt uttalelser lørdag om at «at ingen i Sverige kommer til å interessere seg for Stella Mwangi før hun blir fotografert ved siden av deres eget Eurovision-håp, Eric Saade».

Det skal ingen se bort fra nettopp kan skje, en Saade som vel uttalte seg noe keitete i et radio-intervju nylig om konkurrentene. Uttalelsen på 15 sekunder førte til en helside i Dagbladet og Kjendis.no…!

Hvordan Saades’ «Popular» kan komme til å fremstå på scenen, avsløres seinere i dag – med nye dansere og to faste korister. Og flere speil/glassvegger på scenen!

Irske Jedward skal ikke i aksjon før i morgen, da sammen med siste nordiske land, Danmark. Men de irske tvillingbrødrene har vel ikke i full alvor forsøkt å få med seg en levende tiger på scenen (i følge flere medier).

I stedet ankommer den ene av brødrene i rullestol, etter en leddbåndskade under prøver i forrige uke. Om det blir rullestoldans på scenen, eller om begge brødrene blir stående – er det bare å avvente å se.

Her er imidlertid planen for dagens gjennomkjøring:

10:00 – 10:40 Bosnia-Hercegovina

10:40 – 11:20 Østerrike

11:20 – 12:00 Nederland

12:00 – 12:40 Belgia

13:40 – 14:20 Slovakia

14:20 – 15:00 Ukraina

15:00 – 15:40 Moldova

16:00 – 16:40 Sverige

16:40 – 17:20 Kypros

Full oppsummering av prøvene kommer i kveld!

Kilder: Dagbladet, kjendis.no, VG, NRK, SVT. Video fra Escdaily

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien