Info om trekning og avstemning

Rykter og info – eller rettere sagt mangel på info – om en mulig ny avstemningsmetode i årets finale, har allerede svirret rundt i flere måneder.

2011logo2

Men skal vi tro bloggere på flere sider, vil prosedyren så og si bli som tidligere – med ett lite unntak: Rekkefølgen for hvordan de 43 landene stemme, settes først opp fredag kveld, etter at de profesjonelle juryene i deltakerlandene har avgitt sine stemmer.

Rekkefølgene genereres deretter slik at poenggivingen skal bli mest mulig spennende under finalen lørdag. Selvfølgelig kan telefonstemmene snu opp ned på alt, men intensjonen virker god – spesielt om det blir slik mange tror, at det vil bli en meget jevn avstemning med flere land i toppen i år.

Som de to siste årene, virker det også som om startrekkefølgen skal trekkes på pressekonferansen etter semifinalene. Som kjent er det kun de fem direktekvalifiserte nasjonene, som foreløpig har fått sine startnummer for finalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien