Femte prøvedag i Düsseldorf er over

Ting spisser seg til i Espirit Arena, der prøvene blir kortere og mer intense – og dagene lengre og lengre for alle de engasjerte rundt årets Eurovision.

tyrkia2

Nok en dag med prøver er overstått i Düsseldorf, og i dag var det tid for andre sett med prøver for de tolv første bidragene i den første semi-finalene: Deriblant vår egen Stella og Finlands Oskar.

Polen, Magdalena Tul og «Jestem» regnes som en outsider til en finaleplass. Og det kan godt være, for dagens gjennomgang var da noe bedre enn søndagens…?

Det høres stadig ut som Magdalena sliter med å treffe tonene, og det spørs om den egentlig hederlige fremføringen i sølv, hvitt og blått vil holde. Det ryktes at Magdalena sliter med kjolen(…), og det kan være grunnen til litt rusk i stemmebåndene også – skal vi ikke spør oss om her…

Som jeg nevnte søndag: Jeg kan ikke noe for at bakgrunnen her minner meg til tider sterkt om Oslo-scenen i fjor.


Stella kommer som et friskt pust etterpå, og som vi skrev tidligere dag…: Det skal vel mye til om ikke dette går veien til finalen, Det har blitt påpekt at den nye kjolen kanskje ikke gir samme varme og sprudlende inntrykk som det røde MGP-antrekket – og ut fra disse videoene som presenteres, er det vanskelig å finne det helhetsinntrykket som vil komme frem gjennom TV-skjermene.

Vi satser på at Stella og NRK & Co vet hva de gjør!Albanias Aurela ser adskillig mer elegant og mindre farlig ut enn fra presentasjonsvideoen. 

Hun har en enorm stemme, som imidlertid kanskje kan bli noe voldsom. Scenen er rødbrun, med noen hvite ørnefjær-lignende mønstre i bakgrunnen.

Av inntrykket fra i dag, er vel dette en låt som skal få litt trøbbel med å nå så veldig høyt.Så var det tid for bokseringen fra Armenia…. Emmy har noe trøbbel med tonene fra tid til annen, spesielt på selveste «Boom-boom-ene» i staren av refrenget.

Hun var i dag kledd i en kort og hvit, nokså kjedelig kjoledress – som vel ikke hadde noe annet å gjøre med boksehansken (og ringen), enn å ta seg fint ut…

Dette er en lå og fremføring som kanskje kan få en del «unge» stemmer, men kan det tenkes at Armenia i år kan slite med å leve opp til landets fine rekke med topp 10-plasseringer?Standard rockefremføring fra Tyrkia, denne gangs i grått og jeans – og heldigvis ikke flanellsskjortene fra søndag. Her brukes like mye lyseffekter som bakgrunn, og det kan være låtas fordel – siden dette fint understreker at låta skal være Rock!

Et klart bedre inntrykk enn første gjennomgang søndag, men allikevel: Visuelt mangler gruppa noe som mange tidligere tyrkiske gitarbidrag har kommet med.Serbia kan tjene stort på å komme etter tungsidige og grå Tyrkia, for «Caroban» og Nina er et fargeinferno – både på og bak scenen!

Her er det inspirasjon fra såvel kitch og brunaktige kjøkkenmønstre fra 70-tallet, som 60-åras psykedeliske hippie-farger. Nina synger også bra, og humøret kan ingen ta fra oss!

Supremes har forresten gjenoppstått for anledningen – som kordamer!Russland og Alex Sparrow hadde funnet frem godknappen i dag, selv om spørsmålet stadig må stilles: Hva er den der introen for noe…?!

Koreagrofien satt som spiker i dag, selv om det fritt kan tolkes hva boksene/skjermene i starten er ment for. Slutten av fremføringen, bringer også frem noen lyseffekter – som nettopp er det: Effekter.

Gjennom skjermen kan dette bli svært så bra, men om det blir russisk seier….? Henviser svaret til en del fora som mener at dette kanskje ikke er en typisk jurylåt!Sveits og Anna hadde funnet en rød og glitre-blinkende kjole denne gang. Hun synger som en drøm, og sammen med gutta, koser hun seg helt tydelig på scenen.

En fin og søt fremføring, vokalstøtt, som kanskje ikke hadde trengt de statiske stjernene og skyene som flerret opp bakgrunnen av «In Love For A While», som låta heter.Murveggen til Georgia gir dette bidraget et kjølig og noe annerledes uttrykk enn de andre bidragene så langt. Her er det lys og røyk som det holder, og vokalisten synger bra (og rapperen ræpper ok).

Det er vel forøvrig satt grønn rekord i kjole her. Skal hun ha «dette» på seg tirsdag….?Da-da dam!

Paradise Oskar står som første så langt helt på scenen. Han synger helt ok, om enn litt forsiktig denne gang. Den svært effektfulle jordkloden i bakgrunnen ser noe brukket ut i dag, men det er kanskje filminga…?

Det ser forresten ut som om det blir en del nærbilder her, av bevegelsene til kamerafolkene å tyde. Det bør og kan Oskar tjene på.Malta hadde jeg ikke sett før, så her blir det et førsteinntrykk. Glenn Vella og koristene synger svært bra, og de behøver de nok – for låten er vel ikke tippet helt i toppen, for å si det slik. En flott fremføring – men det er lov å smile, herr Vella.

Bakgrunnen skal forøvrig være byttet siden mandag, og fremstår nesten like fargerik som Serbias.San Marino må vel sies å ha årets klassiske fremføring. Her det svært lite farlig, og i tillegg virket kanskje ikke verken Senit eller koristene å ha den helt store vokaldagen i dag.

Vanligvis kunne denne standardballaden ha vært en liten utfordrer til finaleplass, i tanke om at juryer og de mer romantiske hjemmesitterne kunne tenkt seg å stemme på dette. Men fremførelsen må heves mange hakk, om San Marino skal noe som helst sjanse til å nå gjennom..

Bakgrunnen? Hvor var den…?Kroatia stiller på fest med lekre bein og DJ i baren!

Showet ser noe rotete ut fra kameravinklene her, og Daria synger vel kanskje bare litt bedre enn hva ryktene sa på forhånd…?

Det blir ikke mye «Celebrate» føreløpig fra denne fremføringen, selv om det er lagt inn både fattig discorøyk og høye og lave partylys.Foruten nyheten – eller det bekreftede ryktet – om en slags ny og innovativ avstemning (i hvert fall angående rekkefølgen), har det igjen vært lite nytt fra de høye herrer i EBU. Vi håper å fange opp mer snus og snadder når escNorge selv ankommer Düsseldorf for å dekke de siste prøvene fra lørdag.

Programmet for fredagens prøver ser slik ut:

10:30 – 11:00 Island
11:00 – 11:30 Ungarn
11:30 – 12:00 Portugal
12:00 – 12:30 Litauen
12:30 – 13:00 Aserbajdsjan
13:00 – 13:30 Hellas

14:30 – 15:00 Bosnia-Hercegovina
15:00 – 15:30 Østerrike
15:30 – 16:00 Nederland

16:30 – 17:00 Belgia
17:00 – 17:30 Slovakia
17:30 – 18:00 Ukraina
18:00 – 18:30 Moldova

Til slutt i dag bringer vi dere her et litt annerledes innslag om Stella – både foran og bak scenen – fra Eurovision.tv:Videoer fra Escdaily.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien