Dag 8 – Alle individuelle prøver gjennomført

Det er dag 8 i Düsseldorf og alle de individuelle prøvene er nå gjennomført. Nå gjenstår generalprøver og de virkelige showene. I dag var det Slovenia – Irland i semifinale 2 og de fem store som hadde sine siste prøver.

frankrike2

Slovenia

Maja Keuc (Uttales Maja Kutsj, ifølge henne selv på videoen) var først på scenen i dag og gjorde en flott vokal prestasjon, selv om hun sa hun var sliten etter gårsdagens åpningsfest. Maja virker 100 % selvsikker på scenen og det er ingen som er redde for at noe skal gå galt her på torsdag. Det eneste bekymringsmomentet må være de høye hælene hennes….


Romania

Hotel FM ga nok en gang 100 % på gjennomkjøringene og alt i alt en veldig god øvelse uten store problemer. Noen mener denne kan bli en virkelig svart hest i ESC-uka….


Estland

Estland fikk bare to gjennomkjøringer i dag grunnet en del problemer av ulikt slag. Det sies at den andre gjennomkjøringen var ganske så bra og det er nok den vi får vist i videoen fra eurovision.tv. Man kan spørre seg om det foregår litt for mye på scenen, både med tanke på hvordan det skal se ut på TV og med tanke på pusten til Getter Jaani. Allikevel tror de fleste denne vil komme seg videre på torsdag.


Hviterussland

Fra backstage-delen av videoen kan vi vel gi prisen for årets stiveste smil til Anastasia Vinnikova. Uansett….prøvene gikk vel som forventet og det eneste problemet vi kan spore her er den fryktelige bakgrunnen. Anastasia sliter i noen partier, men det er vel sannsynligvis ikke noe håp uansett for denne nasjonalistiske låta. Kunne de da ikke heller kjørt det fullt ut med folkedansere, bilder av Hviterussland i bakgrunnen og masse rare greier på scenen á la Armenia i fjor? Da hadde vi hvertfall fått noe å smile av.


Latvia

Med Mikke Mus t-skjorte var hovedvokalisten til Musiqq i god form i dag, og det er ingenting å klage på når det kommer til fremførelsen. Deres største problem er om låta vil være spennende nok til at folk vil ta opp telefonen å stemme på den, ikke bare «like» den.


Danmark

Gjennomført profesjonell fremførelse av A Friend In London i dag. Det er klasse over showet og Danmark vil nok skaffe seg massevis av jurystemmer i år. Vokalisten prøvde seg på catwalken, men det spørs om han vil bruke den på tirsdag, da det hele ble veldig stressende. Om den er fengende nok til at publikum vil sende den til topps er mer usikkert, men mange tror på en ny bra plassering til Danmark. 


Irland

 

Tvillingene fra Irland hadde i dag på seg kostymet de skal ha under semifinalen på torsdag. De sa selv at de så ut som fremtidige julenisser. Nok engang leverer Jedward en meget energisk prøve, og det ligger nok en finaleplass å venter på Irland. Grunnet mye festing har den ene tvillingen John fått taleforbud frem til torsdag. 


Frankrike

Så er det klart for den andre øvelsen til storfavoritt Frankrike. Etter den glimrende prøven og gjennomkjøringene i går var mange spente på om Amaury kunne levere nok engang. Foran en soloppgang synger Amaury sitt nesten opera aktige bidrag. Han leverte kanskje i dag enda bedre i går, og favorittstempelet er så varmt at det ryker av det. Kanskje lykkeamuletten han fikk av Marie Myriam før avreise Düsseldorf kan komme til å gjøre utslaget neste lørdag?


Italia

Italia er tilbake på scenen for andre gang. I forkant forklarer artisten Raphael Gualazzi at dette er en flott sjanse til å kunne forbedre fremføringe sin. Som forrige gang sitter han også denne gangen på pianoet


Storbritannia

Så var det klart for enda en av årets storfavoritter. Guttene fra Blue inntar scenen for andre gang. Det var knyttet stor spenning til om de skulle gjøre det bedre enn sin første prøve, som var noe katastrofalt. I dag var vokalen kraftig forbedret og de fire led skjermene som de har tatt med seg for anledningen fungerte også perfekt i dag. Dermed redder de seg fra nok en katastrofe øvelse, og beholder favorittstemplet frem mot lørdagens finale.


Tyskland

Lena stiller som kjent opp igjen for andre gang på rad. Der hun hadde et fengende og mer publikumvennlig bidrag i fjor, deltar hun nok med et litt mer særere bidrag i år. Her var det små forandringer fra i går, vokalen sitter bra, og showet var det samme.

Video kommer.


Spania

Spanske Lucia Peres seiler opp som en liten joker etter gårsdagens øvelse. Her er det sang og glede, og mye spanske rytmer. Lucia stiller kanskje med årets gladssang ved siden av vår egen Stella. I dag var det nok en prikkfri prøve for Lucia, og Spania ligger ann til sin beste plassering siden 2004. 


Så litt andre nyheter om hva som skjer i Düsseldorf.

I går var den offisielle åpningsseremonien for Eurovision Song Contest. Denne seremonien ble startet i Moskva i 2009, og har siden blitt en tradisjon. Alle delegasjonene og årets artister fikk gå opp den røde løperen til Düsseldorfs rådhus. Inne i rådhuset ble det taler av både ordføreren i Düsseldorf og den nye sjefen for Eurovision, Jon Ola Sand. 

Under kan du se en liten video om hva som foregikk der.

I morgen blir det ingen øvelser da alle land har fått sine to ganger på scenen. Derimot blir det dress rehearsal for den første semifinalen, som starter klokken 15:00. Det blir en ny gjennomkjøring av denne klokken 21:00.

Vi minner også på at i morgen er det aller siste mulighet til å stemme på escNorges 2011 poll. Den finner du her.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien