Lørdag del to (- Kypros…)

1wlogo11Her kommer et lite skråblikk på de siste semifinalistene som var i ilden lørdag. Og som overskriften sier; ikke Kypros. Og det er ikke fordi den er dårlig (selv om ca halvparten av den er heller ille…), men rett og slett fordi det dukket opp så mange gamle kjente at jeg ikke RAKK Kypros… Og som de fleste da vil dedusere; jeg er ikke akkurat like imponert over Kypros i år som jeg var i fjor…

Kypros må jeg derfor vurdere ut fra hva jeg har hørt at andre har sagt… Og det harmonerer faktisk mye med det jeg har tenkt selv; deler av låten er knallbra og andre deler er aldeles ubrukelige… Men det flere her i Düsseldorf sier; denne vokser, og de overbeviser faktisk på scenen. Og jeg må altså vente til etter semien til å gi min vurdering av live-showet. HAN synger visst bedre enn fryktet, hvilket er bra, for vi fryktet det verste…

Makedonias bidrag i år er en låt som faktisk er bra live, til tross for at de fleste jeg kjenner, synes den er heller tvilsom når de hører den. Vlatko synger knallbra, men det han å fremføre er altfor rotete og usammenhengende til at sluttresultatet blir noe særlig. Dessverre, for som sagt; han synger godt. Ikke EN tone feil på samtlige av de gjennomkjøringene jeg hørte. Makedonia er i tillegg et av de landene som bruker bakveggen for alt hva den er verdt. De har lagt opp alt etter videoen, der han går fra rom til rom. På scenen har dette blitt til forskjellige bakgrunner for hver gang han «bytter rom». Det er ganske stilig. Danserne hans, derimot, skjønner jeg meg ikke helt på. De matcher liksom ingenting…vlatkodansere

Den store snakkisen før Israel skulle på scenen var; Kommer Dana til å ha på seg Gaultier-kjolen hun skal ha på seg i semifinalen? Jeg for min del lurte vel egentlig mer på; Kommer Dana til å treffe en tone eller tre…? Og svaret på begge spørsmålene ble (tror vi) NEI!! I alle fall traff hun ikke mange tonene på de to gjennomkjøringene jeg så live. Kjolespørsmålet diskuteres fortsatt…men vi HÅPER det ikke var semifinalekjolen hun hadde på seg. Ingen av oss synes i alle fall den så ut til å være verdt et femsifret beløp i euro…den så ut som grønn, flettet plast.dananr

En ting ingen kan ta fra damen fra Israel er imidlertid hennes scenesjarm og fantastiske publikumstekke. Hun smilte, vinket og regelrett flørtet med publikum under pausene i prøven, og da hun avsluttet sangen sin på «satellitten» ved enden av catwalken smilte hun og slengte kyss i alle retninger. I alle fall i mine øyne er nok Dana International en underholder mer enn en sanger. For vokalt var nok dette noe av det verste vi kommer til å få høre i år. HÅPER jeg…danasnu

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien