Kaos & dress rehearsal for 2. semifinale

osterrike2

Kaos, sure miner og generalprøve for den andra semifinale, er hvad dagen i dag har bestået av. Medens at flere lande har slikket sårene etter gårsdagens resultat, ble det tid for EBU til at beklage, og for verterne at vise, at de sagtens kan gjennomføre konkurransen uten problemer, som dem der pregede den første semifinale. 

Dagen i dag betyder 2 gjennomkøringer av den andra semifinale, fra start till slut. Kl. 15: 00 – ganske som ved den første semifinale, gikk startskudet gjennom de 3 verter: Anke Engelke, Judith Rakers & Stefan Raab. Og stadig i tråd med gårsdagen, så ble det tid for de 19. lande at vise, at de alle har fået styr på deres prøver, stemmer & nerver.

Første land i ilden er Bosnia-Hercegovina, hvor Dino Merlin viser at erfaring giver bonus ved showet, da han flott og sikkert giver sin Love in rewind. Balkan-rytmer og en anderledes fremførelse, er det Dino satser på skal bringe landet videre til finalen lørdag.

Neste land på scenen er Østerrike, som ved Nadine Beilers sikre fremføring av balladen The secret is love, skal forsøke at give hjemlandet sin første sukses i Eurovisjonen på mange år. Kledt i svart, gav hun en mere eller mindre feilfri prøve, og viste at hun kontrollerte sig selv og scenen.Gospel-feelings, faldende stjerner og stigende diamanter i bakgrunnen, kanskje Alpelandet har fundet opskriften frem mot finalen i år.

Nederland ble neste land med trioen 3JS og låten Never alone. Nederlenderne satser på hvitt og svart dress i år, med en bakgrunn også holdt i mørke nuancer, som gjennombrytes av lyse glimt. Frontsangeren viste dog ved prøven, at der vokalt set er en bit vei ennå, men der er også stadig 2 store prøver at få styr på det sidste i.

Krysser man landegrensen og bliver i det flamske, så møter man neste landet på scene, Belgia – som Acapella gruppen Witloof Bay stiller for. Med låten With love, Baby skal de nok skille sig ut på scenen, og det er da også en optreeden, med en menneske skare, som hele tiden er i bevegelse, for at fastholde seerne. Deres sterkeste kort er vokalen, og den klarte belgierne fint i prøven. 

Semifinalens første set tvillinger er deretter klar, Slovakias TWiiNS synger låten I’m still alive. Kledt i hvitt og gyldent, med piano, trommer og korsister på scenen, fremførte de en vokal som gott kan klare en finpusning ved de neste par prøver. Bakgrunnen er holdt i svart og gyldent, og give dervet fin harmoni til kostumerne deres.

 Østover for neste landet, Ukraina med Mika Newton og balladen Angel. Ukrainas kort til sukses går i år bl.a. ved, at en sand-kunstner kreerer sandkunst, som live vises via LED-skjermen i bakgrunnen. Kanskje en god stemme og det liten anderledes å personlige valg av bakgrunn hjelper Ukraina vitere til finalen. På scenen er Mika, en korsist & sand-kunstneren.

Moldova forsøker atter en gang med gruppen Zdob si Zdub, der i år skal se om de kan bedre 2005’s flotte plassering. Rock-låten So lucky er en brat opvåkning fra balladen i nabolandet, og kanskje det er hvad som hjelper moldovanerne på vei i år. Ethjulet cykel. spidse hatte og fest farver preeget landets prøve.

Nordens første håp i denne semifinale er Sverige og Eric Saade med låten Popular. Den svenske artist hadde problemer unner de tidligere prøver i Düsseldorf, for ettermidagens prøve sparede man eksplossionerne, men til kveld skulle de benyttes på ny. trods forbedring på vokalen, er der stadig æiten job at utføre for gutten, men der er et par prøver til det samme.

Fra nord til sør, Kyprus ble neste nasjon på scenen. Christos Mylordos med låten San aggelos S’agapisa  starter stille med korsister som «levende kunst» på scenen, Gyldent lys, mørke steine og hvitte ballonger preger bakgrunnen hos kyprioterne i år. En anderledes fremførelse, som kan bane veien for Christos mot finalen kanskje.

Bulgaria med Poli Genova i spidsen, er etter den mittelhavs øya. Rock låten Na inat fremføres på en blå bakgrunn, som forestiller en rude med regn på, og med skift til regnvejr som rammer plan flate – artisten og bandet er kledt i hvitt og liten svart. En ganske godkennt prøve, med harmoni i fargerne i nummeret.

Neste land på scenen er Makedonia, som stiller med Rusinka fremført av Vlatko Ilievski. Dagens prøve viste en flot fremføring af balkan-tonerne, krydret med balkansk indflytelse på dansen bak , skulle der være håp for landet om en finaleplass i år?  

Israel og den tidligere vinner Dana International ble neste på scene, med den selvkomponerte Ding-Dong. Kledt i lyst grønt, med korsisterne i hvitt, viste Israel at der er forbedret siden de sidste prøverne. Og ved Dana kom også kveldens første tur på catwalken.

Neste land på scenen er Slovenia med Maja Keuc og låten No one. Balkan-toner, blå/svart bakgrunn med violette blomster, og kledt i sølv & svart på scenen – og en flott fremføring vokalt, kan være det som hjelper Maja mot finalen imorgen, pt. er der stadig 2 prøver at finpudse detaljerne i.

Romania er neste land på programmet, med låten Change, som fremføres av Hotel FM. Piano & trommer på scenen, og en meget radiovenlig låt, skal være opskriften for rumænerne til seir. Svart bakgrunn, og masser af glade farger som bryder, og fremførelsen vokalt set er riktig bra, ennå en god prøve for landet.

Baltikumstaten Estland var neste ute på scenen, i år med låten Rockefeller Street, fremført av Getter Jaani. Hun fremførte ennå en gang magi på scenen, bakgrunnen er en siluette av en by i blå nuancer. Getter desverre stadig liten job at gøre med vokalen, som ennå en gang lød mindre god, men det er der stadig 2 prøver til at rette op på.

Hvittrussland var neste gjester på scenen, med Anastasiya Vinnikova i front, fremførte hun disko-slaskeren I love Belarus. Utover den nasjonalistiske titel, så er man tonemæssigt ikke i tvivl om regionen låten kommer fra. Den ørevenlige låt, bakke op av rød, hvitt og svart på bakgrunnen. Viljen till at komme sig vitere till finalen er her, og sjansen kanskje ligeså.

Neste Baltikumstat kommer op på scenen, Latvia med Musiqq og låten Angel in disguise. Moderne og ørevenlig radiolåt, som profesjonelt og flott fremføres av duoen. Mørkt tøj, og blålige/tyrkise nuancer i bakgrunnen, gav en god harmoni gor nummeret. Latvia er kasnkje klar for årets finale på lørdag?

Sidste nordiske land kom i ilden, Danmark med A Friend In London kom på scenen, med deres låt New tomorrow. Ennå en sikkert fremførelse av danskene, og kveldens andra benyttelse av catwalken. Bakgrunnen er gjort i svart og hvitt, of påkledningen er også holdt i svart. Om der blir finaleplass for vennerne i London, det vites ennå ikke med garanti.

Andra tvillingepar, denne gang fra Irland når brødrene i Jedward stiller med låten Lipstick. Energisk og særegen optreden, med bakgrunn kledt i rød, hvitt og svart – det er irernes opskrift på seir anno 2011. Der er stadig liten job at gøre på vokalen, men den er kalrt bedret. Finale til et særegen bidrag?

Oven på gårsdagens semifinale, må det siges at den første prøvegjennomkøring i dag gik bedre. etter på skulle der være ennå en gjennomkøring, og atter i morgen tidligt, hvor det sidste skal finpudses. 19 lande skal i åpen kamp imorgen kveld kl. 21:00 – for at avgjøre hvilke 10 lande som skal till finalen på lørdag. Der er nok en del som krysser fingre for en bra transmission i morgen, ikke mindst verterne og EBU.

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien