NRK: Ingen konsekvenser etter fiaskoen

Dagen derpå preges av selvransakelse, men også trøstende ord i norsk presse etter Stellas exit i går.

Men både Jostein Pedersen og Aftenpostens Robert Hoftun Gjestad retter flengende kritikk mot NRK og Per Sundnes, og krever nå endringer etter to år med mislykkede resultater.

persundnes

Aftenposten angriper sterkt Sundnes og hans posisjon innad MGP-redaksjonen. Mulighetene for å opptre og kunne delta i en MGP-finale, skal ikke være avhengig av at man har spist vafler med Sundnes eller kjenner-noen i kontaktkretsen.

I tillegg påpeker Hoftun Gjestad at som i andre konkurranser, tar man hatten sin og går – eller får sparken – som følge av vedvarende dårlige resultater.

NRKs Clause Wiese i Underholdningsavdelingen og prosjektleder Skjalg Solstad tilbakeviser kritikken, og forteller til NRK at evulering og forbedringer pågår fortløpende.

De svarer også indirekte på kritikken fra Jostein Pedersen i Se & Hør, og antyder nokså skarpt at MGP vil leve videre også til neste år i nåværende form.

Pedersens ankepunkt er å få tilbake én enslig MGP-finale og kassere delfinalene: «NRK bør revurdere hele systemet, vi er et for lite land til å holde på sånn».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien