Dagen der på – Finalens generalprøve

GeneralP2011

Så ble det dagen der på… Dagen etter den andra semifinale, dagen hvor ennå 9 deltakere var skuffede, og hvor 10 andre var lykkelige oven på den foregående kvelds strabadser. Verterne og EBU var kanskje tilfredse til morgen, etter at gårsdagens semifinale, så ut til at være mye mere suksesfuldt avholdt.

Den sidste dag inden det store brak, er gået med pressemøter fra gårsdagens semifinalister, og selvføljelig regulære interviews fra alle årets deltakere. Det var også en dag, som inneholdt 2 finale generalprøver, den første kl. 14:30, og den andra på kvelden, hvor bl.a. juryerne er på plass, og skal svinge deres hårde men retferdige domme over Europa.

Finalens første generalprøve, er for de 20 som er gået videre, bare endda en prøve, men nu i den endelige rekkefølje, men for de 5 store, er det nye tiltag, og ligeledes tidspunktet for alle os andre, til at se de 5 nasjoners endelige optreedender. Den første generalprøve starter med Stefan Raab og hans band, som giver fjorårets vinner Satellite, og mod slutningen af sangen, dukker fjorårets vinner Lena også op i låten. Da er startskudet taget, og verterne Anke, Judith & Stefan skal føre seerne igjennom finalen, ganske som de gjorde det ved de 2 semifinaler.


1. Finland – Paradise Oscar – Da da dam
Første land ute i finalen bliver vor nordiske venner fra Finland. Paradise Oscar med sin lille fine låt Da da dam, gør en flot åpning av årets finale, med sin flotte bakgrunn med utsikt til stjernehimlen, for at enden op med kig til jorden derute fra. Ennå en sikker flott fremføring af finske gutt, som med ydmydhet har sjarmeret sig ind på mange i Düsseldorf.

 

2. Bosnia-Hercegovina – Dino Merlin – Love in rewind

Neste land på scenen bliver Bosnia-Hercegovina, som kanskje har lyttet til eksperter hvad bakgrunnen angår, da temaet er den powerfulde røt. Dino stadig klædt med sin ternede jakke, og stadig med sin særegen optreeden fra ham og bandet, alt dette kombinert med erfarenheten, skal sikre Bosnia-Hercegovinas første sejr.

 

3. Danmark – A friend in London – New tomorrow
Neste land i ilden er det nadre nordiske land i finalen, Danmark. A Friend In London stiller med samme fargesammensetning som ved den danske finale, alt er holdt stilrent i svart og hvit. Finalen kommer likesom ved semifinalen til at bestå av utspark av en kjempe ballong, og en løpetur op og ned av catwalken for frontsangeren, for til sidst å slutte hos vennerne igjen.

4. Litauen – Evelina Sasenko – C’est ma vie
Første Baltikum nasjon i kampen, Litauen og Evelina entrer scenen med balladen C’est ma vie. Scenen er stadig holdt i blåt og mørkt, med hvite stigende perler, hvilket matcher den hvit-kledte sangerinne og det hvite piano. Multitaskingen med tegnspråk unnerveis, føres stadig videre i finalen.

5. Ungarn – Kati Wolf – What about my dremas?
Etter den litauiske ballade, er det plass for Ungarn og Kati Wolf. En brak av en opvåkning bliver det kanskje, med disko og energi, samt en scene holdt i pink og turkisblå, når Kati i finalen giver sin What about my dream? Om det var vokalen eller teknikken som drillede Kati i semifinalen, er svært at sige, men en bedre gjennomkøring var det.


6. Irland – Jedwards – Lipstick
Fra energi til højeste tempo med Irland og tvillingerne Jedwards. Alt er stadig holdt røt, svart og hvit, og der bliver sat ind i højeste gear, med glimmer og bevegelse.

7. Sverige – Eric Saade – Popular
Etter energi-bomberne, så er det tredje nordiske land klar, Eric Saade og Sverige skal forsøke at gjøre sig populære i finalen. Alt holdes som ved semifinalen i røt, hvit og svart, og glasburet er i hak på scenen. Der er stadig liten job med vokalen, men til gengæld er knusning av glas & øvrige show helt etter boken.

8. Estland – Getter Janni – Rockefeller street
Fra den ene side av Østersjøen, til den andre siden, og Estland entrer scenen med Getter i spidsen. Den neon-fargede by-siluette er på plass, og det samme gælder magien og danserne. Vokalen er der stadig lidt at jobbe med, men der er også 2 gjennomkøringer innen finalen er live.

9. Hellas – Loukas ft. Stereo Mike – Watch my dance
Fra nordlig dominans, går det over til mittelhavsstemning fra Hellas, som bakkes op av de sterke blå farger, med antikt tema på skermen. Samarbeidet mellem Loukas, Stereo Mike og danserne kører uten problemer, og det samme gælder vokalen.

10. Russland – Aleksey Vorobyov – Get you

Den store nasjon Russland er neste på scenen, Aleksey leverer feilfrit låten ennå engang, og dansernee er likeledes på plass og i form. Mørk turkisgrøn og svart bakgrunn, skal sammen med pakken sikrer russerne sin seir i finalen.


11. Frankrike – Amaury Vassili – Sognu
Då ble det tid for første av de sikre nasjonerne, Frankrike og Amaury Vassali. Med sikker stemmeføring tager Amaury seerne gjennom låten, bakket op på LED-skjermen av skyformasjoner, dom går fra natte stemning, via gry, uvejr & solopgang, hele spektret tages igjennom, og giver låten fortjent støtte.

12. Italia – Raphael Gualazzi – Madness of love
Neste land er også ny i kampen, Italia med der comeback entrer scenen, i form av Raphael som leverer sin swing/jazz inspirerte låt. LED skjermen er et mix av de italienske farger, brudt av Raphaels hender som spiller på flyglet. Han bakkes op av swing/jazz orkester.

13. Sveits – Anna Rosinelli – In love for a while

Anna fra Sveitser neste levende bilde på scenen, og leverer atter en gang en flott fremføring, akompagnert av 2 gutter på scenen, og med tegneserie inspirerte skyformasjoner og stjerner i bakgrunnen. Anna er stadig Sveitser kledt i røt og glimmer.

14. Storbritannia – Blue – I can
Neste av de sikre på scenen er Storbritannia og gruppen Blue, som ironisk nok starter med grøn bakgrunn, som dog skifter over i blåt, kører mellem fargerne deretter.I bakgrunnen ser man også de 4 medlemmer på skjermen i forskellige utgaver. Det er kanskje heldigt for gjengen, at der stadig er et par gjennomprøvninger før finalen er live, da det vokale sliter.

15. Moldova – Zdob si Zdub – So lucky
Moldova og de tidligere Eurovisjons deltakere er neste pås cenen, stadig med mørke «nisselua», og ethjuls syklende engel. Røt, grønt & svart preger bakgrunnen, men sikkert fører de seerne gjennom låten.


16. Tyskland – Lena – Taken by a stranger
Lena og dervet det fjerde av de sikre lande er klar pås scenen, mørk bakgrunn brudt av hvite lysstriber, svartkledt, og med danserne kledt i lysegrå skinnende heldrakter. Lena slutter med danserne på skjermen, og «glasknusning» som er noget større end svenske Erics.

17. Romania – Hotel FM – Change
Hotel FM og Romania tager over etter vertsnasjonen, den radiovenlige låt fremføres sikkert, med orkesterfeelings. Bakgrunnen er stadig svart, med multifarget disko tema som preger.

18. Østerrike – Nadine Beiler – The secret is love
Nadine er allerede en sukses for Østerrike i år, sikkert tager hun balladen gjennom prøven, stadig med bakgrunden startende i svart, for at avløses av blåt – stjernestøv som falder, og diamanter som stiger. Gospelfeelings og edelsteine, skal hjelpe alpelandet til tops i år.

19. Aserbajdsjan – Ell & Nikki – Running scared
Ell & Nikke er neste på scenen, kledt i hvit med effektiv svart bakgrunn, brudt av lysstriber. Ved hvert omkved er der «eksplosjon»  på bakgrunnen. Der er stadig lit at jobbe med på vokalen, men nummeret er effektivt.

 

20. Slovenia – Maja Keuc – No one
Slovenske Maja har også valgt det blå tema, dog brytes det av violette blomster. Også her er der sikker fremførelse av låten med balkan inspirering. Og for at citerer en dansk journalist på tv: Om man kan lide låten er en ting, men powerfull er hun, og man går aldrig galt i byen med 5 vakre jenter.


21. Island – Sjonnis Friends – Coming home

De 6 av Sjonnis venner som fremfører låten Coming home, og bakkes op i bakgrunnen av en svart skjerm med hvite og gule mynstre. En sikker fremføring, av den glade låt ennå engang.

22. Spania – Lucia – Que me quiten lo bailao
Lucia fra Spania, er femte land av de sikre i finalen, hun er kledt i pink dress, medens at danserne er kledt i hvit. Bakgrunnen starter i det blå, men endres hurtigt til et festfyverkeri at farger. Den glade sommerlåt fremføres i sikker stil, og lucia virker opsat på jobbet hun utfører.

23. Ukraina – Mika Newton – Angel
Ukrainske Mika har stadig en mannlig korsist på scenen, og en kunstner som unner låten utføre historie i sand, medens at seerne kan følje det på storskjermen. Kanskje en effektiv måte at fremhæve låten på, den glemmes i hvertfald ikke første sekund etter slut.

24. Serbia – Nina – Caroban
Serbiske Nina med sin 60’er inspirerte låt, er neste på scenen. Både i kleder og bakgrunn kjøres der retro-stil ved Serbia, hvilket fuldender låten. Også hér er der en sikker og flott gjennomkøring, Nina viser at hun er klar for finalen.

25. Georgia – Eldrine – One more day

Sidste land på scenen er Georgien med Eldrine. Kvelden slutte smed et brak, når georgierne går i gang. Stadig kledt i svart og grønt, med antikke trek i bakgrunnen, og et ganske så effektivt lysopsetning på og utenfor skjermen, så fremfører de sikkert rocklåten.

Kilde: Eurovision.tv & Youtube.com 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien