Hvordan går det i finalen?

Det er mange som tror dette blir det jevneste året på lang tid (2003). En kombinasjon av få storfavoritter og lite fordelaktige startnummere for de favoritter som er, kan gjøre avstemningen ekstra spennende i år. Her kommer min vurdering av lørdagens finale.

2011finale

1. Finland

Ingen pangåpning akkurat, men allikevel en fin åpning. Axel klarer å kapre oppmerksomheten til seerne, fordi han føler sangen, nettopp fordi han har skrevet den selv. Den har et fint budskap, uansett hva folk synes om teksten, og bakgrunnen er helt fantastisk. Dette er en type låt som ikke kommer til topps, men som heller ikke vi lide spesielt av startnummer 1. Juryfavoritt mest sannsynlig Plassering: 6-11

2. Bosnia & Hercegovina

Det var ingen overraskelse at Dino skulle gå videre til finalen, tross startnummer 1. Det er en koselig låt og koselig fremføring, som rett og slett bare er koselig!! Vil nok appellere til mange «eldre», dog ikke de yngre. Mange poeng sikret fra naboene. Også vil den bli likt godt av juryen. Plassering: 5-10

3. Danmark

Håpløs trekning for denne radiovennlige låta. Vil nok dessverre for A Friend In London sin del bli fort glemt tross profesjonell fremføring. Forvent mange poeng fra Norden, Nederland og Belgia, ellers ikke så mye vil jeg tro. Plassering: 13-18

4. Litauen

Dette var vel den største overraskelsen for absolutt alle i semifinale 1. Den var nok en juryfavoritt, men dro nok noen stemmer fra seerne også pga hennes flotte stemme, etter en haug av så-som-så fremføringer. Vil nok bombe i finalen da både juryen og seerne får mer viktige låter å stemme på. Plassering: 20-25

5. Ungarn

Har en fin trekning med tanke på låtene som kommer før, det er kveldens første up-tempo og hvis de klarer en god fremføring tror jeg Ungarn kan gjøre det okey. Det sies at de fremfører bedre for hver gang. Allikevel tror jeg ikke på noen topp-plassering. De mangler gode naboer og låta kommer ikke frem like sterk som den faktisk er på skjermen dessverre. Plassering 10-15

6. Irland

Tror nok irene vil skille seg ut, og de huskes uten tvil. Allikevel tror jeg ikke hele Europa vil forstå det. I tillegg vil den nok fremstå friskere enn både Ungarn og Sverige som kommer før og etter. Plassering: 3-8

7. Sverige

Håpløs trekning for Sverige før du meg. Selv om showet er polert som bare det, vil det nok fremstå litt kunstig, tro det eller ei, mellom Irland og Estland. Både Irland og Estland er litt friskere. Låt 6,7,8 vil nok slåss om de samme stemme, men jeg tror Sverige taper litt her. Plassering: 6-11

8. Estland

Låta er frisk, moderne og annerledes, men fremføringa litt heseblesende og rotete. Vil nok kjempe om samme stemmer som Ungarn, Irland, Sverige, Russland blant annet. Usikker på hvordan dette går. Plassering: 4-9

9. Hellas

Ingen god trekning for Hellas, de er i et sterkt felt og jeg tror låta vil virke umoderne og rar for mange land, spesielt i Vest-Europa. Stereo Mike gjør ikke saken bedre, da han fremfører dårligere og dårligere for hver gang han er på scenen. Dog, det er tross alt Hellas. Plassering: 11-16

10. Russland

Lettfattelig låt og glatt, dog profesjonell artist. Vil nok lide av trekningen og er derfor ingen vinnerkandidat. Dette er tross alt Russland og de har mange venner. Hvis ulinga fra i fjor kunne klare en såpass bra plassering må det jo gå bra i år også. Plassering: 5-10

11. Frankrike

Føles ekte ut etter Hellas og Russland. Vil vinne på det! I tillegg er han jo en fantastisk sanger, låten er vakker og bakgrunnen er visstnok topp! Jeg tror dette er vinneren…Plassering: 1-5

12. Italia

Feltets særeste nummer på flere måter. Vil nok appellere til mange juryer, men noen stemmekaprer blir den overhodet ikke. Plassering 16-21

13. Sveits

Koselig låt, som nok vil falle igjennom i finalen. Juryen dro nok denne til finalen i semifinale 1. Plassering 20-25

14. Storbritannia

De gjør det visstnok helt forferdelig på prøvene i dag. Låten hadde nok appellert til hele Europa, men er redd dette blir litt flopp. Plassering: 2?10?17?…………….men håper på bedring i sceneopptreden. Da kan det gå betydelig bedre. Årets kommer-ann-på-fremføringen.

15. Moldova

Håpløst fremføring av en rotete låt, har ingen tro på dette, tross at den kom videre fra semifinalen, men da hadde den et perfekt startnummer. Plassering: 20-25

16. Tyskland

Har overhodet ikke peiling på hvordan det går for Tyskland i år. Dette kan bli topp 5 og det kan bli bunn 5. Årets aner-ikke-hvor-ender! Plassering: ?

17. Romania

Tror dette er en låt mange kan like på en lørdagskveld. Hadde nok vært en vinnerkandidat med en vokalist som ikke overdrev så voldsomt med grimasene sine og et bedre arrangement og tekst. Usikker på om det er god eller dårlig trekning her…usikker på hvor denne vil ende. Kan gå begge veier. Plassering: 8-13

18. Østerrike

En av to ordentlige ballader i finalen sunget av en helt fantastisk vokalist. Har en fantastisk trekning, kommer etter en uptempo låt, er mot slutten av finalen og kommer før to som ikke synger så godt. Fikk plutselig veldig tro på Østerrike. Plassering: 4-9

19. Aserbajdsjan

En av årets mest moderne låter, veldig farlig denne. Får nok poeng herfra og derfra og har mange gode venner tror jeg. Kommer alltid høyt. Plassering: 2-4

20. Slovenia

Uansett hvor mye jeg liker denne låta, og denne dama, så tror jeg ikke på suksess for dem i år. Låta sitter ikke ved første gjennomhøring og vil nok ende langt ned. Plassering: 20-25

21. Island

Trivelig nok, men tror ikke dette vil få folk til å stemme i store tall. Har også en artigere låt kommende etter seg. Plassering: 17-22

22. Spania

Første up-tempo låten på en god stund, og det tjener Spania virkelig på. Dette er en ordentlig gladlåt som de fleste kan like, over hele Europa og i alle generasjoner. Tror faktisk denne kan gjøre det veldig bra. (Men den kan også falle gjennom når jeg tenker meg om). Satser på den første magefølelsen. Plassering: 4-9

23. Ukraina

Dette blir kjedelig etter Spania og hun sand-dama stjeler all oppmerksomheten. Ikke det at sangen er så fantastisk bra. Blir nok Ukrainas dårligste resultat på mange år. Ingen andre enn nære venner vil stemme på dette. Plassering: 13-18

24. Serbia

Er ikke helt sikker på hva folk vil synes om denne, kan nok stjele poeng både her og der, men en vinner er det langt ifra. Har flere gode naboer og tror de får ca. samme resultat som i fjor. Plassering 9-14

25. Georgia

Skiller seg veldig ut i finalen og har ett av de beste startnummerne. Er i stor kontrast til låtene før og hvis fremføringen sitter kan dette gå riktig så bra. Mange gode venner her også. Plassering: 5-10

Dette er sånn ca. hva jeg tror vil skje på lørdag. Det er veldig veldig vanskelig å tippe i år, egentlig føler jeg at mange kan komme høyt. Vi skal ikke helt avskrive Island, Moldova eller Slovenia i topp 10 heller. Ja, det er helt umulig egnetlig! Noen må jo komme sist også….

Om det blir en jevn avstemning er jeg usikker på, da står det isåfall mellom Frankrike og Aserbajsjan. Uansett så gleder jeg meg og håper virkelig på en spennende avstemning, for det begynner å bli noen år siden nå!

Til slutt! Bli med på denne forumkonkurransen: Tipp finaleresultatet 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien