Dag 15: Takk Düsseldorf

2011logo1

Så var Eurovision Song Contest over for denne gang, og man kan starte å se frem i mot neste konkurranse som går av stabelen i det litt eksotiske Aserbajdsjan. 

Dette blir også siste del av de daglige rapportene vi her på escNorge, har levert hver dag igjennom hele årets Eurovision sesong. 

Aserbajdsjan vant som kjent i går hele konkurransen. I hovedstaden Baku feiret innbyggerne landets seier, og alle var overlykkelige over at de hadde vunnet konkurransen. 

Eurovision Song Contest blir av myndighetene i landet betegnet som en ny start. Med konkurransen ønsker de å gjøre skamme på de fordommene som mange andre europeere har om landet. Det blir også første gang at Eurovision går av stabelen i Kaukasus, og i et naboland til Iran. 

Eurovision kan også kaste lys på den politiske situasjonen i landet. Siden 2003 har statsministeren i landet med ni millioner innbyggere holdt demokratiet langt unna folket. Ved forrige valg betegnet internasjonale observatører valget som udemokratisk og ufritt. Eurovision kan dermed bidra til å kaste lys over disse problemene, og kanskje gjøre situasjonen bedre?

Aserbajdsjan er også i bitter strid med nabolandet Armenia. Under gårsdagens konkurranse ble det ingen poeng fra Armena til vinnerlandet. Konflikten skyldes et stykke landområde som Armenia har okkupert fordi de mener at denne delen tilhører dem. Dette har vært en lang og bitter strid, og spekulasjoenen går nå om ikke Armenia kommer til å trekke seg foran neste års Eurovision. 

Ifølge Aserbadsjans head of delegation vil landet gjøre de de kan for å opprettholde konkurransens gode tradisjoner også neste år. 

Ellers så er resultatene av semifinalene ute. Der ble det klart at Norge havnet på en syttende plass, bare foran Portugal og Polen. Det landet som havnet på den kjipe 11 plassen ble Malta, for det skilte bare ett poeng mellom 11 og tiende plass i år. 

I semifinale 2 ble det Belgia som måtte stå over finalen fordi dem havnet på 11 plass. Også her skilte det et poeng. 

Kilder: abc nyheter, wikipedia

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien