Åtte land er allerede bekreftet til 2012

genericlogo02

Det har kun gått 24 timer siden finalen i Eurovision Song Contest 2011, men allerede nå er det åtte land som har bekreftet sin deltagelse i Aserbajdsjan neste år. 

Interessen for årets finale har vært enormt stor, og det rapporteres om 120 millioner seere. Espirit Arena i Düsseldorf var fullsatt under gårsdagens finale og det var 37000 publikummere tilstede. 

Åtte land har som skrevet bekreftet at de blir å se neste år. Disse åtte landene er:

Østerrike, Aserbajdsjan, Belgia, Estland, Finland, Tyskland, Nederland og Sveits. 

Østerrike kom tilbake til konkurransen i år etter et fravært på fire år. Finalen ble sett av 65% av de som så på tv lørdag kveld, noe som er en rekord for statskanalen ORF. De bekrefter nå at de er med neste år. Om de satser på samme utvelgelse som de hadde i år vites imidlertid ikke. 

Det er ganske naturlig at Aserbajdsjan bekrefter sin deltagelse, de skal jo også arrangere finalen. 

Belgia har bekreftet sin deltagelse. Neste år er det den flamske kringkasteren VRT som er ansvarlig for landets Eurovision deltagelse. De sier i en uttalelse at de kommer til å følge samme vei som de gjorde med Tom Dice til Oslo i 2010. Noe som kan tyde på en intern utvelgelse. 

Estland bekrefter også, og det blir mest sannsynlig arrangert Eesti Laul 2012. 

Finland står også blant de åtte. I Finland bekrefter kanalen YLE at store forandringer kommer til å skje i deres nasjonale uttagning. Hva det er snakk om er foreløpig ikke kjent. 

Tyskland blir å se neste år også, og det er Stefan Raab som har fått jobben med å finne landets bidrag nok engang. Dette har han jo tidligere hatt suksess med. 

I Nederland begynner de kritiske røstene å bli flere og flere. Nederland har ikke vært i finalen siden 2004 og de siste års forsøk har ikke endt bra. Etter at Nederland kom på sisteplass i årets semifinale vil folk trekke seg ut. Tross dette bekrefter TROS at de skal delta neste år også. 

Sveits har allerede valgt ut dato og format på sin utvelgelse til 2012. 10 desember i år blir det nasjonal finale, og det blir samme metode som ble brukt i år. Altså en internettutvelgelse først og deretter en finale med de tolv beste. 

Det er også meldt om stor interesse fra italienske RAI. Italias comeback etter 13 år ble sett av 12 millioner italienere. Også San Marino ønsker å delta. Dette er ennå ikke offentlig bekreftet. 

Også Ungarn ønsker å delta neste år, men fortsatt er ingenting bekreftet fra den nasjonale kringkasteren MTV.

Neste års Eurovision Song Contest er satt til 22, 24 og 26 mai. 

Kilde: escdaily.com, wikipedia

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien