Finland, Irland og Frankrike vant Marcel Bezençon Awards

Det er ikke bare Aserbajdsjan som har vunnet i årets Eurovision Song Contest. Tradisjonen tro ble Marcel Bezençon Awards delt ut i tre kategorier bare timer før selve finalen gikk av stabelen, og årets vinnere ble Finland, Irland og Frankrike.

frankrike3

Marcel Bezençon Awards er en spesialpris oppkalt etter «grunnleggeren» av ESC, og har blitt delt ut siden 2002. Den ble opprettet av svenskene Christer Björkman og Richard Herrey, og deles ut i tre kategorier:

• Presseprisen – som deles ut til årets beste bidrag, og stemmes frem av akkreditert presse og fans.

• Artistprisen – som deles ut til årets beste artist, og fra og med 2010 stemmes frem av kommentatorene (før ble den stemt frem av tidligere deltakende artister).

• Komponistprisen – som deles ut til årets beste, mest originale komposisjon, og stemmes frem av en jury bestående av årets deltakende komponister og tekstforfattere.

I fjor vant Israels Milim, fremført av Harel Skaat, storeslem i samtlige tre klasser. I år ble fordelingen mer spredt, idet Finland vant presseprisen, Irland vant artistprisen og Frankrike vant komponistprisen.

Det ble altså en ekstra fjær i hatten for finske Paradise Oskar, tvillingene Jedward fra Irland og det franske teamet bak Sognu, nemlig Daniel Moyne, Quentin Bachelet og Jean-Pierre Marcellesi.

 

En fullstendig oversikt over tidligere vinnere av Marcel Bezençon Awards finner du her. Vi på escNorge gratulerer alle årets prisvinnere.

Kilde og foto: eurovision.tv


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien