Store planer for Eurovision Song Contest 2012

genericlogo02

Mindre enn en uke etter Aserbajdsjans første seier i Eurovision er det store ting på gang i Baku. På en pressekonferanse i dag ble det klart at de endelige detaljene rundt neste års arrangement blir avgjort 20 juni. 

Da skal nemlig den aserbajdsjanske kringkasteren ITV og EBU møtes i et møte i Sveits. 

Datoene for neste års arrangement er 22, 24 og 26 mai. Disse datoene er foreløpige, men det vil bli vanskelig å finne noen andre datoer da det er ulike sportsarrangementer rundt i Europa. 

Før møtet kan de i Aserbajdsjan allerede nå avsløre flere detaljer rundt neste års konkurranse. 

I Baku er det ingen passende arena for neste års konkurranse. Det har vært snakk om å bruke det nasjonale fotball stadionet som kan ta 30000 publikummere, men denne arenaen mangler tak. Istedenfor skal det bygges en ny arena med plass til 20000 mennesker i Baku sentrum. 

baku

Infrastrukturen og hotellstandarden i landet skal oppgraderes til såkalt europeisk standard. Myndighetene i Aserbajdsjan bruker hvert år mye penger for å tiltrekke seg europeiske turister, og ser derfor at Eurovision er den perfekte anledning til å imponere publikum. 

Innenriksdepartementet i landet åpner også for å gjøre det veldig enkelt å skaffe seg visum til landet. Blant annet skal man kunne kjøpe visum over nettet, og man arbeider også for at visum kan kjøpes sammen med flybilletten. 

Direktøren for ITV Ismayil Omarov ønsker også Armenia velkommne til å delta i neste års konkurranse. Det er foreløpig ingen offisiell informasjon fra Armenia angående deres deltagelse til neste år.

Kilde: wikipedia, abc.az

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien