Slutt for Stefan Raab

stefanraab

Etter Lenas seier og Eurovision på hjemmebane i Tyskland, ble det i dag klart at den tyske Eurovision «generalen» Stefan Raab slutter i sin stilling. 

Stefan forklarer at Eurovision i Düsseldorf der han var involvert som programleder er toppen av hans karriere. Ingenting kan toppe det øyeblikket. Han velger med det å gi seg i sitt engasjement for Tyskland i Eurovision. 

Under hans ledelse har Tyskland gjort store fremskritt i konkurransen. I 1998 skrev han teksten til Tysklands bidrag og i 2000 sto han selv på scenen i Stockholm med bidraget «Wadde hadde dude da», som kom på en femteplass.

I 2004 var han med på å velge ut Tysklands representant i et spesielt program. Vinneren her ble Max Mutzke kom på en åttende plass i Istanbul.

Raab var også involvert i fjorårets suksessfulle konsept «Unser star für Oslo», der Lena ble vinneren, og tok senere seieren i Oslo finalen. Han bestemte også at Lena skulle representere Tyskland igjen i år, der hun endte på en tiende plass. 

Den tyske kringkasteren ARD/NDR kommer til å fortsette med konseptet «Unser star für», og takker Stefan Raab for sin innsats. 

Kilde: eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien