Småtrivelig radiopop: Hanne Sørvaag – «Cover Me»

Når Hanne Sørvaag gir ut sitt første album siden «Talk Of The Town» i 2006, gjør hun det med sine egne innspillinger av allerede utgitte låter.

hannescoverme

terning4«Cover Me» gir 11 sanger trygt forankret i Hannes radiovennlige stemme, og er som skapt for trygg spilling for Nitimen, P4 og Radio Norge. Langt fra banebrytende, men heller ikke dårlig:

Jeg siterer fra MGP-bidraget «You’re Like A Melody» (som selvfølgelig er inkludert): «Don’t stop, just let it go repeat on my radio».

Inkludert er hennes store USA-pennede hit for Katherine McPhee («My Destiny»), og for oss nordmenn den mer kjente «Brief And Beautiful» som var en stor slager for mexikanske Timbiriche (og innspilt av Maria Arredondo her på berget). På den måten kan faktisk denne utgivelsen være en liten døråpner for Hanne, siden flere av låtene hennes egentlig ikke har nådd norske ører.

På et eller annet forunderlig vis fungerer også den akustiske versjonen av «My Heart Is Yours», og gir den store balladen en slags nærhet som manglet i Didrik Solli Tangens innspilling.

Også No Angels «Disappear» er med, en låt som feilet stort i Beograd i ESC-finalen i 2008 – men var en stor hit for jentekvartetten på hjemmebane i Tyskland. Hannes versjon ligger ikke langt fra jentenes innspilling, men eier allikevel en friskhet som gjør at jeg synes den låter bedre enn No Angels utgivelse.

Det er er også «Covers Me» styrke: Til tross for det aldri finnes noen utfordringer eller overraskelser her, er CD-en helstøpt og gjennomarbeidet. Og jeg liker Hannes stemme, som gir låtene den særegenheten som må til for at en slik utgivelse som dette skal fungere.

wimplogo1De to siste låtene, «Consequence Of You» og «Say Hello To Goodbye», høres ut som 8 av 10 amerikanske Idol-låter. Og sistnevnte ligger farlig nær opp til Nick Lacheys monsterhit «What’s Left Of You».

Oppsummert er «Cover Me» sommertrivelig og «helg grei» – og beviser at Hanne Sørvaag absolutt har meloditeften i orden. Jeg tror ikke vi har sett den siste Sørvaag-pennede slageren fra Stavanger-jenta.

«Cover Me» er i salg nå og tilgjengelig i butikker, iTunes og WIMP.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien