Christer Björkman har funnet sin etterfølger

Svenskenes mektige Melodifestival-general Christer Björkman har lenge signalisert at det går mot slutten for hans tid i programmet. Avisen Aftonbladet kan i dag rapportere at Carolas manager, Anders Johansson, har skrevet under en kontrakt med SVT der han tar over mye av Björkmans ansvar før neste års utgave av den populære musikkonkurransen.

I ti år har Christer Björkman vært ansvarlig for Melodifestivalen og styrt det meste som skjer både på scenen og i kulissene. Nå er han etter sigende i ferd med å trappe ned, og mye tyder på at 2012 blir siste år han er involvert i programmet.

Foran årets utgave av MF overlot Björkman til den erfarne koreografen Rennie Mirro å ha ansvar for hvordan alle numrene tok seg ut på scenen. Nå har altså Björkman tatt neste skritt på veien mot å fase seg selv ut av programmet. I høst kommer han til å få hjelp av Anders Johansson med både juryarbeidet, låtutvalget og jakten på mulige artister.

Anders_johanssonAnders Johansson har jobbet som manager i flere år, og har per dags dato ansvar for blant andre Carola, Veronica Maggio, Sahara Hotnights, Casablanca og Crashdïet. Tidligere har han vært involvert med andre Melodifestival-artister som Malena Ernman, Swingfly og Salem Al-Fakir.

I følge Aftonbladet skrev Johansson under de siste kontraktene med SVT i går, men verken Johansson selv eller ansvarlige i SVT ønsker foreløpig å kommentere opplysningene.  

Kilder sier til Aftonbladet at Christer Björkman fortsatt vil være involvert i arbeidet med 2012-utgaven av Melodifestivalen, og at han ganske sikkert kommer til å reise til Aserbajdsjan som svensk delegasjonssjef også til neste år.

Kilde og foto: Aftonbladet

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien