escNorge 2 år!

Over en million sidevisninger, sprengt serverkapasitet og omtale både i inn- og utland…: Hvem hadde trodd det i mai 2009 da to entusiaster startet noe som skulle være en liten hobbyside for Eurovision og Melodi Grand Prix, den første i sitt slag på norsk.

I dag feirer vi på escNorge oss selv med to offisielle år online!

escn2yr

«Ideen til escNorge kom fra to hold nokså samtidig: Undertegnede ønsket en liten side som tellet ned mot Oslo-finalen med tidligere finaler, ett år per uke. Deretter dukket Wivian frem fra NRK-forumet, med en kanonade av forslag og ideer. Teamet este ut fra to til tre…. fire!»

I dag står vi på ni skribenter og engasjerte medarbeidere – pluss en rekke trofaster brukere og gjester.

escNorge er i dag en registrert organisasjon som skal jobbe for å fremme Eurovision Song Contest og Melodi Grand Prix i Norge. Det gjør vi gjennom sidene du leser på nå, som vi ønsker skal fremstå som en portal med både nyheter og historie.

Om ei uke skal escNorge (uttales e-s-c) feire oss selv med våre egen Andre-sjanse online, info om dette kommer snart på forsiden. 

Vi er ei side i stadig utvikling, her er en kort oppsummering hvordan sidene har sett ut gjennom disse to spennende årene:

escnorgev1

Juni 2009

escnorgev2

November 2009

escnorgev3

Mai 2010

escnorgev2c

November 2010

escnorgev4

Mai 2011


English summary:

What was supposed to be a seasoned and mini site from two enthusiasts of Eurovsion, has become somewhat of a story of what escNorge (escNorway) is today.

From 20 single visitors the very first day at the 19th of June, 2009, escNorge has grown beyond one million page views, over burned servers – and escNorge is today registered at the Norwegian chamber of commerce.

We covered both the Oslo and Düsseldorf finales inside, and we expect to be online live from Baku in 2012 as well. Today we are nine dedicated editors, bringing you news and information as the only Norwegian portal for Eurovsion and Melodi Grand Prix in Norwegian.

We have reached at last half the Europe with help from the Google Translate, but as the site has progressed in size and pages – the time has come to let go.

But we will try our best to cover the most important news with summaries like this, and all of you visitors abroad – are always very welcome to make any question (and information) you want to here ->.

We are looking forward of two (at least) new exciting years online!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien