BlackSheeps-bråket fortsetter

Årets sølvvinnere i Melodi Grand Prix, The BlackSheeps, skapte på nyåret store overskrifter for bruddet av to av de tidligere medlemmene i kvartetten.

blacksheepsmbn

Bakgrunnen var at trommis Viktoria Eriksen og bassist Alexander Touryguin, som deltok på MGP Nordic-vinneren «Oro jaska, beana» og påfølgende opptredener, ble kastet ut av bandet våren 2010 – og det var dermed en helt ny kvartett som presenterte seg i årets MGP-finale, med Agnete Johnsen og Emelie Nilsen som klare frontfigurer.

Nå ender det hele sannsynligvis i rettsalen, etter at det er lite håp om enighet i rettsmeklinger som nå pågår. En eventuell rettsak mellom de to partene, vil starte tirsdag.

Eriksen og Touryguin krever et «ubstemt» beløp for sine dager i bandet, og hevder rettigheter til bandnavnet. Det er også uenighet om opphavsretten til en rekke låter skrevet før bruddet.

Det er grunn til å tro at suksessen til «Oro jaska, beana»  skapte betydelige inntekter til kvartetten, og at det først og fremst er denne sangen tvisten om opphavsrett ligger.

Årets MGP-bidrag, «Dance Tonight», var den eneste låten som var i nærheten av å utfordre «Haba Haba» i årets finale, og ledet også etter at juryene hadde kastet sine stemmer.

Kilde: NRK Troms/Finnmark


English summary:

The runner-ups for the Melodi Grand Prix 2011, The BlackSheeps, will probably face the court for allegations from former band members.

Two of the four band members, were «fired» from the band early 2010, and claims rights for both the band name – and songs written prior to new line-up.

The BlackSheeps won the MGP Nordic in 2008 with the Sámi «Oro Jaska Ebana», a song that was a massive hit in Norway.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien