Sverige: Hvem skal etterfølge Eric Saade?

Sverige er blant landene som allerede har bekreftet sin deltakelse i Baku neste år, og nå går SVT offisielt ut og inviterer låtskrivere til å sende inn bidrag til Melodifestivalen 2012. Samtidig får Christer Björkman – stikk i strid med tidligere rykter – en enda mer sentral rolle til neste år.

Melodifestivalen 2012 vil foregå i omtrent samme format som tidligere, men med noen små forandringer. For det første vil kun én låt bli plukket ut via webjoker-konkurransen, mot to i år. En spesialsammensatt jury skal velge til sammen 16 bidrag, mens 15 låter skal velges internt i SVT.

For det andre blir Christer Björkman, som har vært ansvarlig for selve konkurransedelen i ti år, nå forfrthomas til produsent for hele programmet. Samtidig kommer, som escNorge tidligere har rapportert, Anders Johansson inn og skal overta mye av Björkmans gamle rolle i juryarbeidet, låtutvalget og jakten på mulige artister.

– Det er en stor ære å få lov til å produsere hele Melodifestivalen 2012, uttaler Christer Björkman. – Det blir utfordrende og veldig inspirerende å få helhetlig ansvar for alle delene av programmet. Nå inviterer vi alle profesjonelle låtskrivere samt de som aldri tidligere har utgitt musikk til å skrive bidrag til neste års konkurranse.

Mellom torsdag 1. september og tirsdag 20. september vil det bli mulig for låtskrivere å laste opp sine bidrag på svt.se/melodifestivalen. De som ikke er profesjonelle komponister melder seg på i webjokeren, mens resten melder seg på i den vanlige konkurransen. I motsetning til i fjor skal det ikke sendes inn noen video, bare en lydfil.

Konkurransen er også åpen for utenlandske låtskrivere, så lenge minst én av komponistene bak bidraget har svensk statsborgerskap.

Kilde og foto: SVT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien