EBU – mer enn Grand Prix

EBUs logo forbindes gjerne med de virkelig store TV-sendingene, første og frem årlige begivenheter som Eurovision og Nyttårskonserten fra Wien.

Samarbeidet mellom 61 kringkastere i 40 ulike land, omfatter derimot mye mer enn kun dette. Det gjelder nyhets- og programutvekslig, teknologi – og samkjøp av rettigheter til ulike store begivenheter som hele Europa deretter kan ta del av gjennom de ulike TV-selskapene.

ebu3d

Europas – og verdens øyne – har etter fredagens hendelser vært rettet mot Norge, naturlig nok. Og bildene som har vært kringkastet i store deler av Europa, har vært fra landets to medlemmer i unioen: NRK og TV2. Begge kanalene har hatt en sentral rolle i å både formidlet og lagt til rette TV-bilder, reportasjer og presse-konferanser til de andre medlemmene av EBU.

Deretter har brorparten av Europas befolkning fått sett autentiske bilder og deretter riktige opplysninger av hva som har skjedd de siste dagene.

EBU – Den Europeiske Kringkastingsunioen – er mer enn show og farger og musikk. Den har vist de siste dagene å også kunne formidle nyheter og fakta til en verdensdel – og bortenfor det!

Kilder: NRK, TV2, EBU, Nettavisen


English summary:

EBU – The European Broadcasting Union – has the last couple of days transferred hours of horrific stories of the Norway Attacks. The main broadcasters in Norway, NRK and TV2 are both members of the union, and 61 member stations from 40 states, have all transfered both pictures and live press events from these broadcasters.

EBU is in fact more than Eurovision Song Contest and the New Years event from Vienna: The union is also a center of sharing technology, events and news.

The events from Oslo and Utøya Friday last week, showed us the importance of this cooperation. The pictures and news from the Norwegian broadcaster were of magnificent importance for TV  stations throughout Europe – and beyond.

Del:
Relaterte artikler