ESC-gjenforening hos Lotta på Liseberg

ESC-interesserte nordmenn med tilgang på svensk TV4 kan glede seg til i kveld. Da dukker nemlig hele tre av årets Eurovision-artister opp i direktesendt fjernsyn idet både finske Paradise Oskar, danske A Friend In London og vår egen Stella Mwangi avlegger et besøk hos Lotta på Liseberg.

lottaliseberg

Allsangsprogrammer har lenge vært populært i Sverige, og har etter hvert også smittet over til oss nordmenn med showet Allsang på Grensen på TV2. Svenskene har tradisjonsrike Allsång på Skansen, som sendes tirsdager på SVT, og i tillegg folkekjære Lotta Engberg, som i flere år har hatt sitt program fra Liseberg i Göteborg.

I kveld dukker altså en hel bukett av nordiske ESC-deltakere opp hos Lotta. Både de norske, danske og finske artistene fra årets finale skal opptre fra scenen på Liseberg, der de i tillegg til sine respektive Eurovision-bidrag vil fremføre kjente og kjære svenske allsanger.

I tillegg til ESC-artistene byr Lotta, som selv representerte Sverige i Eurovision med Bogaloo i 1987, på Danny Saucedo, som kom på 2. plass i årets Melodifestival med In The Club, og selveste Arja Saijonmaa, som har to Melodifestivalopptredener bak seg – Högt över havet i 1987 og Vad du än trodde så trodde du fel i 2005.

De som eventuelt måtte savne årets svenske ESC-deltaker, Eric Saade, i gjenforeningen, kan trøste seg med han dukker opp hos Lotta i sesongavslutningen neste mandag. I mellomtiden må de nøye seg med hans opptreden fra Skansen forrige tirsdag, da det for øvrig ble satt ny rekord i antall publikummere for de siste seks årene.

 

Lotta på Liseberg sendes på svensk TV4 kl. 20.00, med reprise på lørdag kl. 11.30. Du kan også se programmet på tv4play.se i inntil en uke etter kveldens sending.

 

Kilde og foto: tv4.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien