EBU/Içtimai TV møttes i Baku

En delegasjon fra EBU, bestående av blant andre Jon Ola Sand og Sietse Bakker, har hatt innledende møter med ledelsen for Aserbajdsjans tv-selskap, Içtimai TV. Dette markerer starten på nedtellingen mot Eurovision Song Contest 2012. 

Flere saker skal ha blitt diskutert under disse møtene, blant annet arenaen, billettsalg og -priser, tekniske utfordringer og løsninger, samt deltagende land.

Til tross for at det vil bli bygget en ny arena i Baku til Eurovision Song Contest i mai neste år, så vil EBU ha en back-up arena. Dette i tilfelle den nye arenaen ikke skal stå ferdig i tide. Dette kan du lese mer om her.

Når det gjelder billetter til showene uttalte Jan Ola Sand at billettsalget trolig vil starte allerede i slutten av inneværende år. Han sa også at dette er et arrangement for alle, ikke bare for mennesker i høye sosiale stillinger. Det er noe som vil bli tatt hensyn til når prisene fastsettes. Han antydet imidlertid at billettene vil bli rimeligere enn de seneste års arrangementer.

Flere land har allerede bekreftet at de vil delta i Eurovision Song Contest 2012 i Baku, men det er også fortsatt store spørsmålstegn ved noen potensielle deltagerland, i hovedsak gjelder dette Armenia og Israel.

Årsaken til Armenias tvil rundt sin mulige deltagelse er konflikten mellom de to landene, som blant annet dreier seg om regionen Nagorno-Karabakh. Denne konflikten gjør at den armenske delegasjonen, ifølge sin head of delegation Qoar Qasparyan, ikke føler seg sikre på at deres sikkerhet vil være godt nok ivaretatt hvis de velger å stille i neste års konkurranse.

For Israels del er det delvis datoen for finalen som er problemet. Finalen går nemlig av stabelen på en viktig jødisk helligdag. Et annet argument mot israelsk deltagelse er det faktum at Aserbajdsjan har åpen grense med Iran. Dette gjør at også den israelske delegasjonen er i tvil når det gjelder egen sikkerhet ved en eventuell deltagelse.

Representantene for arrangørene forsikrer imidlertid at alle delegasjoner, uansett nasjonalitet, som kommer til Eurovision Song Contest i Baku skal være fullstendig trygge.

Det kan også virke som at Israel har bestemt seg for å delta, da det er blitt sagt fra offisielt hold at de ønsker å gjøre sitt ytterste for å sende et bidrag som det israelske folk kan være stolte av.

Vi kommer tilbake med mer om disse sakene så snart bestemmelser er tatt i forhold til spørsmålene rundt arena, billetter og deltagelse for Armenia og Israel.

Kilder; eurovisionary.com, ictimaitv.az

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien