Referansegruppen møtes i Baku – oppdateres

Referansegruppens møte i Baku har startet! Vi oppdaterer med nyheter angående Eurovision Song Contest 2012 utover dagen. Første oppdatering; Datoene er bekreftet!!

genericlogo02

Møtene mellom referansegruppen og Ictimai TV vil pågå i to dager, og det er mye de skal gjennom på den tiden. Blant annet skal de se på hvor langt planleggingen av neste års konkurranse har kommet, de skal vurdere de ulike alternativene til arena og de skal gå gjennom en del regler og forordninger som muligens er modne for oppdateringer.

Et av de viktigste punktene på programmet er overleveringen av visse grunnleggende sikkerhetsgarantier fra myndighetene i Aserbajdsjan, som EBU har krevd å få skriftlig dokumentasjon på. I tillegg til sikkerheten krever EBU også at Aserbajdsjanske myndigheter skal garantere en smidig visumpolitikk, slik at alle som ønsker å komme til Eurovision Song Contest 2012 får muligheten til dette. Et annet viktig punkt er tale- og trykkefrihet for medlemmene av pressekorpset, delegasjonene og fansen som kommer til Baku i mai. Disse rettighetene er nedfelt i den europeiske menneskerettskonvensjonen. «Forpliktelsen til disse prinsippene har vært en hjørnestein i den suksessen Eurovision Song Contest har opplevd siden starten i 1956, og 2012 er ikke noe unntak fra dette.» Det uttaler Lederen for referansegruppen, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Referansegruppen består av leder Dr. Frank-Dieter Freiling, EBU ved Jon Ola Sand, forrige arrangør ved sjefen for konkurransen i Düsseldorf og Ictimai TV ved sin sjef. I tillegg er det fire valgte representanter i gruppen, fra fire av tv-selskapene som er medlemmer i EBU. Denne gruppen møtes fire til fem ganger i året for å evaluere forberedelsene til den kommende konkurransen og fpr å ta beslutninger som gjelder hvordan Eurovision Song Contest skal utvikles. Det er blant annet referansegruppens oppgave å ta beslutninger i forhold til avstemmingsprosedyrer og lignende.   

Finalen i Eurovision Song Contest 2012 går av stabelen lørdag 26.mai, i Aserbajdsjans hovedstad Baku. De to semifinalene finner sted tirsdag 22. og torsdag 24.mai. Det er ventet at drøyt 40 land vil delta i konkurransen, flere har allerede startet prosessen med å finne sitt bidrag. Første artist er allerede kjent, nemlig kypriotiske Ivi Adamou. Første bidrag som vil bli klart ventes å være det sveitsiske, da Sveits arrangerer sin finale allerede 10.desember.

<:aside>Stay tuned! 

Kilde; eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien