Mystiske folketoner fra Anita Skorgan

Anita Skorgan forlot pop-karrieren etter fiaskoen «Basic» i 1990 – etter et tiår som en av Norges mestselgende kvinnelige artister.

gyllengrunncover

Siden har det stort sett gått i samlealbum og juleinnspillinger, og flere av disse har vært høyt oppe på listene. Utgivelsen «På gyllen grunn» som nå er ute i salg, er derimot noe helt nytt fra Anita.

De ti låtene er stort sett ukjente og tidligere ikke utgitte norske folketoner, som Erik Hillestad (som samarbeidet med Anita allerede på MGP-bdiraget «For vår jord») har skrevet nye og nesten høytidelige tekster til. Innspilt på Slemdal omgitt av kunstneren Emanuel Vigelands verker, møtes folketoner, lovsang og det lett mystiske i en forunderlig og vakker blanding.

«På gyllen grunn» er en uventet og modig utgivelse, som er alt annet enn kommersiell. Albumet finnes både på WIMP og Spotify.

Del:
Relaterte artikler