Melodifestivalen 2012 tar form

Sverige har mye å forsvare i ESC etter årets sterke 3. plass, og de kommer til å kjøre neste års Melodifestival i omtrent samme spor som før. Steder og datoer for vinterens delfinaler er nå offentliggjort, og det samme er reglene for utvelgelsen av Webjoker-bidraget.


Melodifestivalen 2012 vil finne sted til følgende tider og på følgende steder:

• 1. delfinale: 4. februar i Växjö
• 2. delfinale: 11. februar i Göteborg
• 3. delfinale: 18. februar i Leksand
• 4. delfinale: 25. februar i Malmö
• Andra chansen: 3. mars i Nyköping
• Finale: 10. mars i Stockholm (Globen)

 

Både Stockholm og Göteborg har arrangert Melodifestival hvert år siden innføringen av delfinaler i 2002, mens Malmö blir vertsby for fjerde gang. Växjö og Leksand har fått besøk av MF-sirkuset to ganger tidligere, mens det for Nyköpings del nå blir andre gang de får være vertskap.


SVT har videre offentliggjort fremgangsmåten for årets Webjoker-konkurranse. Den kommer til å bli mer lik selve Melodifestivalen, med delfinaler og finale, og etter kritikken som fjorårets utgave ble møtt med, vil det også bli lagt begrensninger på hvor mange ganger man kan stemme.

Alle «amatører» som vil delta i Webjokeren kan sende inn sine bidrag til SVT innen midnatt den 20. september. Frem til utgangen av september vil så SVT plukke ut 32 bidrag som går videre til den offisielle konkurransen, og disse vil så fordeles i fire heat på samme måte som i selve Melodifestivalen.

Mandag 3. oktober offentliggjøres de åtte deltakerne i første webjoker-delfinale, og mandagen etter, mellom kl. 12.00 og 13.00 den 10. oktober, kan publikum så stemme på sin favoritt. Det bidraget med flest stemmer går videre til webjoker-finalen, og i tillegg vil SVT plukke ut ett av de andre bidragene internt.

Samme dag offentliggjøres så de åtte deltakerne til neste delfinale mandagen etter, og slik går prosessen frem til man står igjen med åtte webjoker-finalister – fire som er stemt frem av folket, og fire som er valgt av SVT.

Selve finalen vil gå av stabelen mandag 7. november, og her skal ett av de åtte bidragene stemmes frem til selve Melodifestivalen i februar 2012. Her vil det kun være folkets stemmer som teller.

Av de øvrige 31 bidragene i Melodifestivalen skal 16 velges av en jury og 15 skal velges internt av SVT, på samme måte som i fjor.

escNorge kommer med mer informasjon om Webjokeren, utvelgelsen i Sverige og mulige artister til Melodifestivalen 2012 utover høsten.

Kilder: SVT, Poplight

Del:
Relaterte artikler